- Дата и час: 26 Яну 2025, 02:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нов конкурс за младши магистрати !!!
|
|
Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!
Kолеги, и на мен ми е криво, че ВСС още си траят, но не изпдадайте в ужас - говорете!
- kvalificiran1
- Потребител
kvalificiran1 написа:Kолеги, и на мен ми е криво, че ВСС още си траят, но не изпдадайте в ужас - говорете!
Колеги не се подавайте на безметежността.Тази година не се явавам на конкурса , но съм патил точно от това забавяне на резултатите.Четете си здраво , имайте предвид че от обяваването на резултатите до първите устно изпитвани няма да има повече от 10-12 дни.Време недостатъчно за нищо , тъй че четете , а ако не сте класиране това чететене няма да е нахалос , напротив ще Ви е от полза.
Желая Ви успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:kvalificiran1 написа:Kолеги, и на мен ми е криво, че ВСС още си траят, но не изпдадайте в ужас - говорете!
Колеги не се подавайте на безметежността.Тази година не се явавам на конкурса , но съм патил точно от това забавяне на резултатите.Четете си здраво , имайте предвид че от обяваването на резултатите до първите устно изпитвани няма да има повече от 10-12 дни.Време недостатъчно за нищо , тъй че четете , а ако не сте класиране това чететене няма да е нахалос , напротив ще Ви е от полза.
Желая Ви успех!
Не, че по принцип не сте прав, колега, но аз да си призная с годините започнах да забравям. Материалът за четене е много, подробностите са много, а на устните изпити все за такива подробности питат. Миналата година на устните изпити за младши съдии се паднах в комисията, която малко се интересуваше от въпросите, които кандидатът е изтеглил. Въпросите, кото задаваха, бяха по целия конспект и то въпроси от практиката. И за да не говоря само празни приказки, ето някои въпроси, които задаваха на изпита миналата година: 1.Защо в състава на грабежа по чл. 198 НК е пропуснат изразът " .... без негово съгласие...", който израз присъства в състава на кражбата по чл. 194 НК?
2.При иск за признаване на уволнението за незаконно по чл. 344 от КТ работодателят дължи обезщетение за времето, през което е оставил работника без работа, но за не повече от 6 месеца по чл. 225 от КТ. Но ако работникът е останал 2 години без работа, работодателят дължи ли за това време обезщетение и ако да- на какво основание?
3.Какво е решението на въззивния съд, с което е потвърдил решение на първоинстанционния съд по непредявен иск? Ако това решение на въззивния съд е влязло в сила, има ли сила на пресъдено нещо и какво става, ако ищецът предяви отново същия иск?
4. Кои са тия изключителни случаи, визирани в чл. 386, ал. 2 НПК?
Това са някои от въпросите, които си спомням.
- helene
- Потребител
И естествено не бива да забравяме, че отговорите на въпросите следва да се дадат веднага, евентуално след кратък, няколко секунден размисъл!
- helene
- Потребител
Kолеги, да не са излезли резултати? Сайтът на ВСС нещо бъгна.
- kvalificiran1
- Потребител
Koлегите май верно ги е налегнала голяма дупка.
- kvalificiran1
- Потребител
Хора, кво ви се случва, ще откачите, вярвайте в себе си!
- kvalificiran1
- Потребител
Здравей HELENE,
абсолютно ли никъкви въпроси не ти зададоха от това ,което ти се падна като теми, или първоначално те оставят да поговориш малко, след което те прекъсват и те питат от целия конспект?
Другото ,което ми е интересно е прочетоха ли ти чл.386 ,ал.2 от НПК?
Благодаря!
абсолютно ли никъкви въпроси не ти зададоха от това ,което ти се падна като теми, или първоначално те оставят да поговориш малко, след което те прекъсват и те питат от целия конспект?
Благодаря!
- vaniaoz
- Потребител
Здравей, Helene!
Искам да те попитам, като те разхождат така по конспекта, дават ли ти възможност да отвориш закона, за да се ориентираш какво те питат и евентуално да откриеш частичен отговор на поставения въпрос? Всъщност, по време на самото изпитване законите пред теб ли стоят или имаш право да ги използваш само докато мислиш по въпросите? Ако се сетиш и за други подробности около изпита, моля те да ги споделиш, та ако някой от нас има шанса да бъде изпитан и устно, да не бъде неприятно изненедан!
От това, което споделят колегите за миналогодишния устен изпит, оставам с впечатление, че заяждането е голямо. Карат те да се чувстваш като глупак, дръзнал да покорява недостижими върхове. Не знам защо е нужно това показно напомняне, че не знаеш достатъчно! Никой не оспорва превъзходството на изпитващите, продобито след дъгогодишно практикуване в съдебната система или в научната сфера. Но интелигентният човек по това се познава - колкото по-високо стои в йерархията, толкова по-човешки и благородно се държи с простосмъртните.
От къде тръгнах, до къде стигнах!
Искам да те попитам, като те разхождат така по конспекта, дават ли ти възможност да отвориш закона, за да се ориентираш какво те питат и евентуално да откриеш частичен отговор на поставения въпрос? Всъщност, по време на самото изпитване законите пред теб ли стоят или имаш право да ги използваш само докато мислиш по въпросите? Ако се сетиш и за други подробности около изпита, моля те да ги споделиш, та ако някой от нас има шанса да бъде изпитан и устно, да не бъде неприятно изненедан!
От това, което споделят колегите за миналогодишния устен изпит, оставам с впечатление, че заяждането е голямо. Карат те да се чувстваш като глупак, дръзнал да покорява недостижими върхове. Не знам защо е нужно това показно напомняне, че не знаеш достатъчно! Никой не оспорва превъзходството на изпитващите, продобито след дъгогодишно практикуване в съдебната система или в научната сфера. Но интелигентният човек по това се познава - колкото по-високо стои в йерархията, толкова по-човешки и благородно се държи с простосмъртните.
От къде тръгнах, до къде стигнах!
- pogled
- Младши потребител
оставам с впечатление, че заяждането е голямо. Карат те да се чувстваш като глупак, дръзнал да покорява недостижими върхове. Не знам защо е нужно това показно напомняне, че не знаеш достатъчно!
Правилно е впечатлението ти и то особено когато на въпроси от нак.право оценка ти пише накрая и професор по гражданско право-обща част.
Никой не оспорва превъзходството на изпитващите, продобито след дъгогодишно практикуване в съдебната система или в научната сфера
Не се залъгвайте по това.Не е тук мястото да понапиша за грешки на съдии,да не говорим пък за преподавателите,които си знаят само това,което преподават.....
Но споко,ще отидете на устен и ще видите::::)))).И накрая боли
- punisher
- Потребител
колеги, устният изпит обикновено започва и за по-голямата част от кандидатите завършва с въпроса вие кой/коя бяхте?
после ако щете не с кодексите, ами и с учебниците и с лаптоп с апис/сиела да се явите отношението към вас ще бъде според това вие кой/коя сте.
разбира се има и изключения и именно там е шанса на простосмъртните т.е. на повечето от нас .
после ако щете не с кодексите, ами и с учебниците и с лаптоп с апис/сиела да се явите отношението към вас ще бъде според това вие кой/коя сте.
разбира се има и изключения и именно там е шанса на простосмъртните т.е. на повечето от нас .
- dedra
- Потребител
vaniaoz написа:Здравей HELENE,
Благодаря!
Говориш малко по въпросите, задават въпроси и по самите теми, но след това се започва по целия конспект. Аз от конспекта по наказателно право изтеглих общи стопански престъпления , казах за състава по чл. 219 и ми казаха да дам пример и това беше. Оттам нататък по целия конспект-умисъл, непредпазливост, грешка, случайо деяние, ексцес на умисъла, предявяване на обвинение, доказателства, протокол за предявяване на разследване и т.н. Като не само определения, но и с примери.
Миналата година можехме да ползваме законите.
- helene
- Потребител
На устния изпит за мл.прокурори миналата година НЕ дадоха да се ползват закони.На въпросите на комисията се отговаряше веднага след като ти ги зададат.
- T.A.R.A.
- Потребител
Според мен въпросите,които са задавали не са трудни,обаче човек трябва да се овладее,да не се панира,което е трудно постижимо...
- kiara.
- Младши потребител
Резултатите са пуснати
- prousa
- Младши потребител
Колеги, излязоха резултатите от съдийския изпит.
- clairita
- Младши потребител
70% недопуснати до устен -нормално
Последна промяна dedra на 05 Юли 2010, 14:02, променена общо 1 път
- dedra
- Потребител
Хм, аз оценки не виждам...явно пак хората които поддържат сайта на ВСС правят някакви фантасмагории. Така беше и когато излязоха първоначалните списъци - за 10мин. има списък, после го скрият, след половин час пак го пуснат и после пак го скрият...
- ragazo
- Потребител
А аз не виждам никакъв списък...?
- shanar
- Нов потребител
Мамицата им корумпирана, за една бройка бе братче!
- kvalificiran1
- Потребител
|
|