начало

ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото

НОТАРИАЛЕН КОНКУРС

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: НОТАРИАЛЕН КОНКУРС

Мнениеот donna2 » 11 Май 2004, 15:40

и по-възрастните не го знаеха бъди сигурна
donna2
Потребител

Мнениеот съчувстуваща » 11 Май 2004, 15:43

Колега,не зная какъв е бил казусът от конкурса, но съм сигурна /от опита си на достатъчно практикуващ юрист/, че изпитната комисия отново е сътворила поредната "юридическа главоблъсканица", която едва ли някога на някой ще му се стовари за решаване в този обем в пряката му работа на нотариус. Не разбирам какъв е смисълът от подобни напъни? Единственото което ми хрумва е, че нотариалната камара на действуващите в момента нотариуси не желае нови попълнения в редиците си, защото ... "всичко е пари, приятелю"...
съчувстуваща

Мнениеот бях там » 11 Май 2004, 15:45

Според мен 288 ППЗТСУ според който зап. по чл.100 се регистрират в актовите книги на общината и регистрирани по този н-н легитимират правоимащите като собственици на съответните обекти не се вписва с хипотезата - ЖСК. Практиката на ВС е че: при отчуждаване на недв. имот за кооп. жил строителство собственикът е член-кооператор по право и той придобива собствеността върху обекта от издаването на н.а.
бях там

Мнениеот mutsa » 11 Май 2004, 15:48

Вярно е това, знам го това решение. И какво .... Май трябва да помисля
mutsa
Потребител

Мнениеот boba-1 » 11 Май 2004, 15:48

А въпроса за прекратяване на ЖСК.Значи веднъж се прекратява по чл.35 от с .т.е. след снабдяване на кооператорите с нот.актове и
освен това може да се прекрати и преди това с друг вид решение по чл.37 от ЗЖСКз.
boba-1

Мнениеот donna2 » 11 Май 2004, 15:52

колежке опитвала съм да впише договор за покупко продажба между община и физическо лице май беше от 91-92г. съдията по вписванията ми отказа , нотариуса също каза че няма нужда , имах същия случай и в друг град там обаче въобще не се замислих ,направо изповядаха сделката , приемат че след като не са се вписвали към момента на сключването , то не е нужно
donna2
Потребител

Мнениеот рери » 11 Май 2004, 15:59

и двамата са от шеста степен,
рери

Мнениеот donna2 » 11 Май 2004, 16:20

някой има ли информация колко за колко време ще проверят работите , според мене станалото станало няма да се върне на зад ,поне да видим оценките и колко ще се допуснатите до устния изпит , защото ако и устният изпит ще е като писмения няма въобще да е лесно
donna2
Потребител

Мнениеот boba » 11 Май 2004, 16:38

Казусът го има на страницата на Министерство на правосъдието /в "Съобщения"/!
boba

Мнениеот lubimec 13 » 11 Май 2004, 17:49

kolegi , edna moy poznata malko predi 10 sutrinta na izpita mi kaza , 4e kazusa 6te e vurxu ztsu , i 4e go znae ot nedely ve4erta . se6tate se , 4e imena ne moga da vi kaja . osven tova kato ni proveryvaxa zakonite , na men i na drugi kolegi ni maxnaxa list4etata za otbelyzvane na nykoi 4l4nove v zakonite , beli , bez da pisano po tyx. a vutre ima6e kolegi i kolejki s list4eta i kakvo li ne.
sledva 4e izpita pak e kupen ot nykoi i te nyma da imat problemi .
v sravnenie s kazusa ot predi6niy put , t. nar. perni6ka tragediy , nastoy6tiy kazus be6e gaden , obemen i pulen s ulovki . onzi kazus be6e pesen . samo 4l. 10 ot zakona za nasledstvoto i ni6tojnoto zave6tanie na nepulnoletniy , ne za6toto e nepulnoleten , a za6toto se pravi v izpulnenie na zaduljeniy - protivor4i na zakona , 4e zave6tanieto e bezvuzmezden akt.
li4no az ny vyrvam , 4e komisiyta 6te ni proveri rabotite , sigurno 6te gi proveryvat v ministerstvoto i ili s pomo6ta na notariusite.donna2 написа:
>
>
lubimec 13

Мнениеот мария » 11 Май 2004, 18:26

Любимец 13 ако ти се притесняваш да цитираш имена, аз не се притеснявам. можед да ми изпратиш името на имейла и ще се отървеш от отговорност че си предател. Спокойно ще го съобщя аз? Или това което си написал е отново някаква заблуда насочена към създаване на интриги и съмения?
мария

Мнениеот и аз бях там » 11 Май 2004, 18:32

Какво ще кажете за номерираните пликове, които ни раздадоха. Като си кажеш номера на твоя човек, който е взел парите и си уредин за участие в устния изпит.
За каква анонимност говорим?
и аз бях там

Мнениеот EX KANDIDAT » 11 Май 2004, 18:57

Не е вярно. Учудвам се, че разсъждавате по този начин. Мислех Ви за най - умна.
EX KANDIDAT

Мнениеот donna2 » 11 Май 2004, 19:07

какво ви учудва , че не съм се сетила за тоя член от ППЗТСУ , да вярно прегледах го там ми е грешката
donna2
Потребител

Мнениеот lubimec 13 » 11 Май 2004, 19:07

vyrno e . kolejkata vruzkarka e ot sofiy , ne e v purva mladost , star advokat e , ne moga da vi kaja neinoto ime , ne za6toto me e strax , a za6toto nyma kak da se dokaje, byxme samo dvete otpred pred bar4eto na zala 3 . o6te togava go suob6tix na kolegite , s koito byxme zaedno sednali . li4no az ne sum tolkova nedovolna ot kazusa , za6toto sum rabotila b ObNS po tatovo vreme i sum ot4ujdila polovin grad. vuprosa e v principa - 4e se suzdava prividnost , 4e konkursa e STROG i 4ESTEN , a tova ne e taka . vsi4ko si e kakto si e bilo i predi . ako ima nykoi da izdurji sam , sus sobstveni sili , moly neka se obadi i ni go kaje vuv foruma , pone da znaem 4e e vuzmojno.
lubimec 13

Мнениеот млад и зелен » 11 Май 2004, 19:23

А какво ще кажете за първия въпрос.Иван и Николай не могат да учледят прво на строеж защото неса собственици на парцела а относно втория въпрос -не са изключителни собственици Петър и Георги на апартаментите на първия етаж за които са си запазили правото на строеж защото общината не им е учредила право на строеж и по силата на приращението-чл.912 от ЗС и общинината ще бъде съсобственик върху тези аепартаменти .затова сетихте ли се а?
млад и зелен

Мнениеот donna2 » 11 Май 2004, 19:25

да
donna2
Потребител

Мнениеот IVO ZI » 11 Май 2004, 19:37

КОЛЕГИ, ДАЙТЕ МИ ПОНЕ ЕДНО ИМЕ НА ЧЛЕН ОТ КОМИСИЯТА!
IVO ZI

Мнениеот donna2 » 11 Май 2004, 19:39

и все пак някой знае ли кога ще излязат резултатите
donna2
Потребител

Мнениеот млад и зелен » 11 Май 2004, 19:47

колеги признайте си според вас по колко верни отговори имате ,аз мисля че май-] -повече от четири пет нямам а вие?ама честно
млад и зелен

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити