начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Нов конкурс за младши магистрати !!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!

Мнениеот bluelake » 04 Авг 2010, 11:49

sogio написа:
lawyers1 написа:А относно "сърдитите", които ще обжлват решението на ВСС- така е, най- вероятно ще има и такива. Но, колеги от явно неоснователната жалба се търпят вреди- както имуществени, така и неимуществени. Има много богата съдебна практика по този въпрос....

bluelake написа:Бих само доуточнил, че е достатъчно жалбата да е неоснователена...не е необходимо да е налице "явност", вярно всеки има право да си жали, но едно е да жалиш, за да защитиш накърнени права и законни интереси, друго е да жалиш от злоумисъл...във френското право за таково злоумишлено поведение има предвидено наказание "лишаване от свобода", но за българските нрави и едно солидно парично обезщетение ще има нужния оздравителен ефект върху нечий болен мозък.

Бог да пази съдебната система и гражданите, които имат досег с нея от такива магистрати като Вас.

А М И Н :D
bluelake
Младши потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 04 Авг 2010, 11:56

какво има nelimia?
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот eli_todorova » 04 Авг 2010, 12:18

kvalificiran1 написа:Личното ми мнение е, че след като е излишно подчертано "извършвали кражби и грабежи" нищо , че кражбата е на мпс по 346, е налице продължавано престъпление тук, по отношение на кражбата на Маздата извършено от двамата при условията на чл.20, ал.1 ,за Петров според спрямо Георгиев е извършил принуда по 146(мисля беше) и опит за грабеж.За поведението на Георгиев, макар, че е действал в условията на неизбежна отбрана "раздробявайки" бедрената кост с изтрел тва за мен е тежка телесно по 128, защото се предполага, че осакатяването на крайника може да е трайно.За последващите действия на Георгиев, съм квалифицирал като телесна по 131, вр. с 129 при условията на евентуален умисъл.Скромното ми мнение1 :D

Само гледайте за кво иде реч...г-н Всезнайко май нищо не знае.Това е последния ми коментар спрямо него, не заслужава повече!!!
eli_todorova
Нов потребител

Мнениеот bluelake » 04 Авг 2010, 12:23

eli_todorova написа:
kvalificiran1 написа:Личното ми мнение е, че след като е излишно подчертано "извършвали кражби и грабежи" нищо , че кражбата е на мпс по 346, е налице продължавано престъпление тук, по отношение на кражбата на Маздата извършено от двамата при условията на чл.20, ал.1 ,за Петров според спрямо Георгиев е извършил принуда по 146(мисля беше) и опит за грабеж.За поведението на Георгиев, макар, че е действал в условията на неизбежна отбрана "раздробявайки" бедрената кост с изтрел тва за мен е тежка телесно по 128, защото се предполага, че осакатяването на крайника може да е трайно.За последващите действия на Георгиев, съм квалифицирал като телесна по 131, вр. с 129 при условията на евентуален умисъл.Скромното ми мнение1 :D

Само гледайте за кво иде реч...г-н Всезнайко май нищо не знае.Това е последния ми коментар спрямо него, не заслужава повече!!!

Споко, като е писал тея щуротии тревата е била от вчерашния ден, затова тъй добре се е справил
bluelake
Младши потребител

Мнениеот mishi_83 » 04 Авг 2010, 12:42

eli_todorova написа:

Ужас.. а аз бях започнал да се притеснявам, че съм получил "незаслужена" бонификация от проверяващите, тъй като колегата твърдеше, че сме писали едни и същи неща :mrgreen:

Успех на достойните, колеги! Тези, които не успеем сега - ще опитаме следващия път, без да търсим вината у другите :wink:
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 04 Авг 2010, 13:42

точно така Ели. Това имах предвид.
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 04 Авг 2010, 13:45

Aз ВСЕМОГЪЩИЙ Мирославе, съм натвърдил, че сме писали еднакви неща на съдийския , като съм казал неща, които не са ти минали и през всемогъщата чутура :D , а дори и за гениалните ми писания на прокурорски, за малко не ми стигна да имам оценка "мн. добър", така, че знаеш как се завива на дясно. :mrgreen:
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 04 Авг 2010, 18:00

i w edno moga da te uwerq mishi_83- ako razsyjdava6 taka, ne se otkaje6 i proylji6 da se trudi6 sledwa6tata godina 6te postigne6 towa koeto iska6 i 6te si magistrat. ubeen sym. towa e prawilniq pyt i ako go sledwa6 6te uspee6. iskreno ti jelaq uspeh
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот ivo_iliev » 04 Авг 2010, 20:57

Някой има ли конкретен и сигурен отговор на въпроса кога трябва да се прекрати трудовото или служебното правоотношение на тези, които към момента работят на друго място. Дали е нужно това да стане преди назначаването от ВСС (като този вариант е много рискован) или след назначаването, но преди встъпването в длъжност. Или казано по друх начин има ли вариант да не бъда гласуван защото не съм си прекратил договора и дали е пречка да го прекратя впоследсвтие? Благодаря предварително за отговорите!
ivo_iliev
Младши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 04 Авг 2010, 22:22

Колега ivo_iliev, не мога да съм много наясно за какво точно питаш, но мога да ти кажа, че ако си държавен служител имаш 2 варианта:1. Едномесечно предизвестие, което да си изработиш, защото колкоко КТ е законова уредба, даваща права само и единствено на работника/служителя, толкова ЗДС е уредба, даваща изключителни права на органа по назначаване(държавата), ако си там.2.Предизвестие и за неспазения срок следва да дължиш обезщетение.
Ако си на трудов договор, най доброто основание е чл.327,т.9 от КТ, но не съм прекалено убеден в това, защото никъде ЗСВ, не споменава думата "държавна служба", а разпоредбите на КТ, би следвало , ако конкурса е по КТ, а службата в съдебната власт е вид държавна, но... ЗСВ не признава закона за държавния служител и тва го споменавам от чисто познанство и опит.Но , ако пич си класиран, ти трябва едно копие от решението на ВСС, че си класиран, и ако си по трудово правоотношение ,минаваш по тоя член без да се притесняваш!Ако колега си класиран, от все сърце ти желая късмет и ти пожелавам догодина да се видим като служители на съдебната власт и магистрати в частност!
Иювинявай, друг вариант е и 325, т.1 КТ, но при теб едва ли ще мине, защото това е практика на работодателите, оскащи да прекратят ИТПО, без да плащат обезщетения, но пак успех, надявам се да съм ти бил полезен.
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот ivo_iliev » 04 Авг 2010, 23:41

Благодаря за отговора, но въпросът ми е в друг аспект. Не говоря за това на какво основание ще си прекратя договора (в моя случай това ще стане по взаимно съгласие, а що се отнася до ЗДСл там не може да не си изработиш предизвестието, няма вариант както в КТ да напуснеш и да си платиш обезщетение). Питането ми беше относно момента на прекратяване на правоотношението или казано по просто дали да изчакам да ме назначат от ВСС и тогава да напусна или е добре да напусна работа преди заседанието на ВСС за назначаване на младшите магистрати. Има ли вероятност да не ме назначат ако до септември месец не прекратя договора си.
ivo_iliev
Младши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 05 Авг 2010, 07:55

Ми според мен, ако си толкова сигурен в назначението си , прекрати го от сега! :D
kvalificiran1
Потребител

===

Мнениеот joro73 » 05 Авг 2010, 09:51

===
Последна промяна joro73 на 01 Окт 2010, 13:25, променена общо 1 път
joro73
Младши потребител

Мнениеот chelebieva_jura » 05 Авг 2010, 13:44

КАк разбрахте в кой град сте класирани?
chelebieva_jura
Младши потребител

Мнениеот chelebieva_jura » 05 Авг 2010, 14:41

Ясно по ВАша преценка :lol:
chelebieva_jura
Младши потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 05 Авг 2010, 22:30

На всички колеги, които съм засегнал душевността по някякъв начин се извинявам, за всички колеги, които са класирани по честен начин пожелавам късмет, пожелавам на всички некласирани процедурата по провеждане на конкурса да остане същата(за съжаление друго не се предвижда за сега), но поне да отпаднат държавните като балообразуващ критерий, а ко има колеги, имащи въпроси по повод прекратяване на трудово/служебно правоотношение, ще отговоря с удоволствие, защото за съжаление се занимавам с това, ЗА СЕГА! :D :D :D :D
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот reformative » 06 Авг 2010, 10:01

На първото класиране всеки сам може да прецени в кой град ще бъде разпределен, като вземе предвид мястото си в класацията, своите желания и тези на останалите. За съжаление, обаче ако не е доволен от първото класиране ще му се наложи да участва на второто. При него отказа/или встъпване в длъжност на някой от предходните кандидати ще доведе до промяна в ситуацията и то в непредвидима посока. Важен фактор ще бъде решението на кандидатите, които са избрани едновременно за съдии и прокурори. Влияние ще окаже и това дали кандидатите от първото класиране ще участват на второто или директно ще встъпят на "нежелани" от тях позиции.
Изразеното мнение е лично, но вярвам че е споделено от мнозина 8)
reformative
Младши потребител

Мнениеот bluelake » 06 Авг 2010, 10:37

reformative написа:На първото класиране всеки сам може да прецени в кой град ще бъде разпределен, като вземе предвид мястото си в класацията, своите желания и тези на останалите. За съжаление, обаче ако не е доволен от първото класиране ще му се наложи да участва на второто. При него отказа/или встъпване в длъжност на някой от предходните кандидати ще доведе до промяна в ситуацията и то в непредвидима посока. Важен фактор ще бъде решението на кандидатите, които са избрани едновременно за съдии и прокурори. Влияние ще окаже и това дали кандидатите от първото класиране ще участват на второто или директно ще встъпят на "нежелани" от тях позиции.
Изразеното мнение е лично, но вярвам че е споделено от мнозина 8)

Този въпрос беше подхванат и разискван и до никъде не се стигне в коментарите, освен до голямата неяснота, за която ВСС е безразличен. Аз си направих труда да проуча нещата с конкретни факти и излезе, че миналата година в аналогична ситуация при която един кандидати избрани за прокурор и за съдия не се провежда второ гласуване в отделно заседание. Очевидно е че дори да и не се заема определено място, то това не фатално, тъй като това щатната политика на всяко учреждение.

Излиза, че ВСС за всеки отделен случай преценя, миналата година е преценил да няма второ гласуване, изобщо въобще аз не видях да има второ гласуване, може би сега предвид че бройките общо са 90 (абсолютен прецедент, като изключим първоначалното назначаване на административните съдии, което беше свежия полъх за уморените адвокатски души) и евентуално ще се получат празнини може да има надежда, но при всички положения ВСС не е длъжен да прави втотрогласуване
bluelake
Младши потребител

Мнениеот reformative » 06 Авг 2010, 10:49

Значи се заформя сериозен проблем! :lol:
reformative
Младши потребител

Мнениеот reformative » 06 Авг 2010, 11:39

И иначе казано, ще останат доста свободни прокурорски места - незаети, след като колегите изберат да станат съдии. Шансът ми да бъде класиран на по -предно желание отпада автоматично!
reformative
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити