начало

Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург

Нов конкурс за младши магистрати !!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!

Мнениеот ralitsarbg » 16 Авг 2010, 20:37

Боби, относно мнението ти "Няма пречка първо да се даде възможност на спечелилите и в двата конкурса да заявят, писмено разбира се, какво желаят, след това да се изготви ново класиране по бал, което вече ще е окончателно, след което в едно заседание да се гласуват всички младши съдии и прокурори. Такъв подход ще е рационален и справедлив." Напълно съм съгласна. По информация от трета ръка, на която не знам дали да вярвам или не...първо ще дадат възможност на колегите, класирани едновременно за младши съдии и младши прокурори да изберат в кое класиране ще участват, а след това ще се гласуват първо колегите, които ще бъдат младши съдии, а след това - младши прокурорите...Като заседанието с гласуването е щяло да бъде на 16.09.2010 г. :?
ralitsarbg
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 16 Авг 2010, 20:51

дано си права Ралица, защото ако е така всичко ще бъде справедливо и няма да има недоволни. е това е хубава новина. дано информацията ти да е вярна
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот ralitsarbg » 16 Авг 2010, 20:56

Дано, че шефът вече ме пита кога ще напускам, а аз съм в резервите за прокурори :? :( пак казвам, на мен тази информация ми е препредадена.....
ralitsarbg
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 16 Авг 2010, 21:05

не бързай с напускането. четох твои изказвания и оставам с впечатление, че си много амбицирана и вярваш в себе си. за това искрено ти желая успех
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот ralitsarbg » 16 Авг 2010, 21:16

bobi_vasilev написа:не бързай с напускането. четох твои изказвания и оставам с впечатление, че си много амбицирана и вярваш в себе си. за това искрено ти желая успех

Аз играя винаги на сигурно :) Вярвам в себе си, може би, защото имам доста професионален опит вече. Благодаря за пожеланията и на теб желая успех :)
ralitsarbg
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 16 Авг 2010, 21:18

благодаря. ако информацията ти е вярна ще е така. доста чакане ще падне до 16. аз мислех, че на 2 ще се случат нещата
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот jessi » 16 Авг 2010, 22:22

reformative написа:От ВСС ми съобщиха, че тези които са приети на първо класиране няма даучастват за второто. Това ще рече, че дори и да се отвори възможност за второто класиране и можеш да слезнеш от 7-мо на 2-ро желание например, няма да може да участваш. Това вече е адски тъпо и разочароващо.

Така казаха и на мой познат, който е класиран не по първо желание. Явно има някаква истина в това, щом се съобщава на толкова хора. Какво обаче ще се случи- чакането ще покаже :lol:
jessi
Младши потребител

Мнениеот fair_play » 16 Авг 2010, 22:36

bobi_vasilev написа:Абсурд е хора с по-нисък бал да се окажат на места желани от такива с по-висок. А най-големия абсурд е някой едновременно да бъде назначен и за съдия, и за прокурор. Мисля дори, че това е в доста съмнителна хармония с Конституцията дори и само няколко дни да е такъв, но това е друга тема.

Напълно реална е възможността някой едновременно да се окаже съдия, прокурор и ... още нещо :D , например адвокат или пом.нотариус :D
Като "Нескафе" 3 в 1 - неочаквано добра комбинация :D ! Или по-точно ще е да се нарече "Абсурд 3 в 1" - неочаквано объркана ситуация! :wink: :roll:
fair_play
Младши потребител

Мнениеот pogled » 17 Авг 2010, 11:07

Аз не виждам абсурд в това да те назначат едновременно на две места, включително като съдия и прокурор. Абсурдно би било да встъпиш едновременно на двете длъжности, което, разбира се, е забранено от закона. Но докато не си встъпил, проблем няма.

Пак да попитам, имаше ли тази година конкурс за първоначално назначаване?
pogled
Младши потребител

Мнениеот reformative » 17 Авг 2010, 11:23

Наистина избирането за две позиции не е абсурд, понеже кандидатът си ги е спечелил в реда на нещатата. Въпросът е че това може да се избегне като съответните кандидати изразят предварително волята си, коя позиция ще заемат. По този начин справедливостта ще възтържествува и наистина БАЛЪТ ще е от значение!!!!!
reformative
Младши потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 17 Авг 2010, 13:14

Така или иначе колеги очевидно е че нещата няма да се развият точно така както ни се иска. В крайна сметка не бива пък и да се правят трагедии. Аз съм щастлив, че успях. Това е най-важното. А и не бива да забравяме, че това че започваш в определен град не означава, че след изтичане на 3-те години непременно ще останеш там. Доколкото знам дава се възможност на всички да заявят къде желаят да бъдат, взема се мнението на адм.ръководители и ако всичко е наред ВСС се съобразява с посоченото желание. Разбира се ако има и свободен щат в съответния съд или прокуратура
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот reformative » 17 Авг 2010, 13:33

Колега ти на кое свое желание си класиран ако не е тайна?
reformative
Младши потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 17 Авг 2010, 13:42

по 2-то. на половин час път от града който ми е първо
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот reformative » 17 Авг 2010, 13:47

Чудесно, а аз съм на 6-то! На 100 км (път по завой) ми е от града къде живея. Ако съдиите се оттеглят от прокурорския ще мина или на 2, или на 4, а това за мен е перфектно. Затова и се надявам толкова много!
reformative
Младши потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 17 Авг 2010, 13:54

точно така. въпроса е ако се оттеглят дали ще се образува ново класиране или не. например ако се оттеглят 1,2 и3 номер дали 4,5и6 ще отидат на тяхно място или 49,50и51, защото ако е второто-лошо. не знам, никой не дава точна информация. ще чакаме
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 17 Авг 2010, 14:18

ralitsarbg,
ТРЯБВА да се изхвърли от форума и пределите на страната!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мисля , че неслучайно твои моментни колеги грубо се възмутиха от начина ВИ на себелюбие!!! :D :D :D :D
Иначе, на всички класирани, без на нея, пак желая успех! :D
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот ralitsarbg » 17 Авг 2010, 18:26

kvalificiran1 написа:ralitsarbg,
ТРЯБВА да се изхвърли от форума и пределите на страната!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мисля , че неслучайно твои моментни колеги грубо се възмутиха от начина ВИ на себелюбие!!! :D :D :D :D
Иначе, на всички класирани, без на нея, пак желая успех! :D

За щастие, kvalificiran1, данък "Обществено мнение" не плащам, а това, че не ми желаете успех, може само да ме радва :lol:
ralitsarbg
Потребител

Мнениеот lawyers1 » 17 Авг 2010, 19:18

:)
Последна промяна lawyers1 на 20 Авг 2010, 19:44, променена общо 2 пъти
lawyers1
Младши потребител

Мнениеот lawinbg » 17 Авг 2010, 23:23

nikitaani написа:Колега,конспект и сега има и той е на страницата на ВСС ,евентуално може само да го изменят частично,но не ми се вярва...
lawinbg
Нов потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 18 Авг 2010, 11:35

Колеги, дневния ред за заседанието на ВСС на 02.09 е вече факт и в него няма нито думичка за нас.
bobi_vasilev
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити