- Дата и час: 06 Яну 2025, 08:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нов конкурс за младши магистрати !!!
|
|
Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!
Боби, относно мнението ти "Няма пречка първо да се даде възможност на спечелилите и в двата конкурса да заявят, писмено разбира се, какво желаят, след това да се изготви ново класиране по бал, което вече ще е окончателно, след което в едно заседание да се гласуват всички младши съдии и прокурори. Такъв подход ще е рационален и справедлив." Напълно съм съгласна. По информация от трета ръка, на която не знам дали да вярвам или не...първо ще дадат възможност на колегите, класирани едновременно за младши съдии и младши прокурори да изберат в кое класиране ще участват, а след това ще се гласуват първо колегите, които ще бъдат младши съдии, а след това - младши прокурорите...Като заседанието с гласуването е щяло да бъде на 16.09.2010 г.
- ralitsarbg
- Потребител
дано си права Ралица, защото ако е така всичко ще бъде справедливо и няма да има недоволни. е това е хубава новина. дано информацията ти да е вярна
- bobi_vasilev
- Потребител
Дано, че шефът вече ме пита кога ще напускам, а аз съм в резервите за прокурори пак казвам, на мен тази информация ми е препредадена.....
- ralitsarbg
- Потребител
не бързай с напускането. четох твои изказвания и оставам с впечатление, че си много амбицирана и вярваш в себе си. за това искрено ти желая успех
- bobi_vasilev
- Потребител
bobi_vasilev написа:не бързай с напускането. четох твои изказвания и оставам с впечатление, че си много амбицирана и вярваш в себе си. за това искрено ти желая успех
Аз играя винаги на сигурно Вярвам в себе си, може би, защото имам доста професионален опит вече. Благодаря за пожеланията и на теб желая успех
- ralitsarbg
- Потребител
благодаря. ако информацията ти е вярна ще е така. доста чакане ще падне до 16. аз мислех, че на 2 ще се случат нещата
- bobi_vasilev
- Потребител
reformative написа:От ВСС ми съобщиха, че тези които са приети на първо класиране няма даучастват за второто. Това ще рече, че дори и да се отвори възможност за второто класиране и можеш да слезнеш от 7-мо на 2-ро желание например, няма да може да участваш. Това вече е адски тъпо и разочароващо.
Така казаха и на мой познат, който е класиран не по първо желание. Явно има някаква истина в това, щом се съобщава на толкова хора. Какво обаче ще се случи- чакането ще покаже
- jessi
- Младши потребител
bobi_vasilev написа:Абсурд е хора с по-нисък бал да се окажат на места желани от такива с по-висок. А най-големия абсурд е някой едновременно да бъде назначен и за съдия, и за прокурор. Мисля дори, че това е в доста съмнителна хармония с Конституцията дори и само няколко дни да е такъв, но това е друга тема.
Напълно реална е възможността някой едновременно да се окаже съдия, прокурор и ... още нещо , например адвокат или пом.нотариус
Като "Нескафе" 3 в 1 - неочаквано добра комбинация ! Или по-точно ще е да се нарече "Абсурд 3 в 1" - неочаквано объркана ситуация!
- fair_play
- Младши потребител
Аз не виждам абсурд в това да те назначат едновременно на две места, включително като съдия и прокурор. Абсурдно би било да встъпиш едновременно на двете длъжности, което, разбира се, е забранено от закона. Но докато не си встъпил, проблем няма.
Пак да попитам, имаше ли тази година конкурс за първоначално назначаване?
Пак да попитам, имаше ли тази година конкурс за първоначално назначаване?
- pogled
- Младши потребител
Наистина избирането за две позиции не е абсурд, понеже кандидатът си ги е спечелил в реда на нещатата. Въпросът е че това може да се избегне като съответните кандидати изразят предварително волята си, коя позиция ще заемат. По този начин справедливостта ще възтържествува и наистина БАЛЪТ ще е от значение!!!!!
- reformative
- Младши потребител
Така или иначе колеги очевидно е че нещата няма да се развият точно така както ни се иска. В крайна сметка не бива пък и да се правят трагедии. Аз съм щастлив, че успях. Това е най-важното. А и не бива да забравяме, че това че започваш в определен град не означава, че след изтичане на 3-те години непременно ще останеш там. Доколкото знам дава се възможност на всички да заявят къде желаят да бъдат, взема се мнението на адм.ръководители и ако всичко е наред ВСС се съобразява с посоченото желание. Разбира се ако има и свободен щат в съответния съд или прокуратура
- bobi_vasilev
- Потребител
Колега ти на кое свое желание си класиран ако не е тайна?
- reformative
- Младши потребител
по 2-то. на половин час път от града който ми е първо
- bobi_vasilev
- Потребител
Чудесно, а аз съм на 6-то! На 100 км (път по завой) ми е от града къде живея. Ако съдиите се оттеглят от прокурорския ще мина или на 2, или на 4, а това за мен е перфектно. Затова и се надявам толкова много!
- reformative
- Младши потребител
точно така. въпроса е ако се оттеглят дали ще се образува ново класиране или не. например ако се оттеглят 1,2 и3 номер дали 4,5и6 ще отидат на тяхно място или 49,50и51, защото ако е второто-лошо. не знам, никой не дава точна информация. ще чакаме
- bobi_vasilev
- Потребител
ralitsarbg,
ТРЯБВА да се изхвърли от форума и пределите на страната!!!
Мисля , че неслучайно твои моментни колеги грубо се възмутиха от начина ВИ на себелюбие!!!
Иначе, на всички класирани, без на нея, пак желая успех!
Мисля , че неслучайно твои моментни колеги грубо се възмутиха от начина ВИ на себелюбие!!!
- kvalificiran1
- Потребител
kvalificiran1 написа:ralitsarbg,
За щастие, kvalificiran1, данък "Обществено мнение" не плащам, а това, че не ми желаете успех, може само да ме радва
- ralitsarbg
- Потребител
Последна промяна lawyers1 на 20 Авг 2010, 19:44, променена общо 2 пъти
- lawyers1
- Младши потребител
nikitaani написа:Колега,конспект и сега има и той е на страницата на ВСС ,евентуално може само да го изменят частично,но не ми се вярва...
- lawinbg
- Нов потребител
Колеги, дневния ред за заседанието на ВСС на 02.09 е вече факт и в него няма нито думичка за нас.
- bobi_vasilev
- Потребител
|
|