начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Ползване на чужда собственост

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ползване на чужда собственост

Мнениеот anton123 » 24 Юни 2012, 14:20

Имам дворно място в което е построена сграда(отстъпено право на строеж) .В сградата всички апартаменти са купени.Понеже няма парко места комшията самоволно е заградил 4аст от останалия имот който е на мое име(плащам данък земя и смет),нямам достъп до там и си спира колата.Какъв е начина за започване на на някакви административни меки.Благодаря предварително на отзовалите се.
anton123
Нов потребител

Re: Ползване на чужда собственост

Мнениеот Melly » 24 Юни 2012, 14:29

anton123 написа:Имам дворно място в което е построена сграда(отстъпено право на строеж) .В сградата всички апартаменти са купени.Понеже няма парко места комшията самоволно е заградил 4аст от останалия имот който е на мое име(плащам данък земя и смет),нямам достъп до там и си спира колата.Какъв е начина за започване на на някакви административни меки.Благодаря предварително на отзовалите се.

По съдебен ред :arrow: чл.109 ЗС :arrow: консултация с адвокат.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот anton123 » 24 Юни 2012, 14:55

Ако може да ми дадете по точен отговор да пиша жалба в МВР,да извикам комший,който да ми станат свидетели или да ми напиша нотариално заверени мойте искания за премахване на колите и или какво
anton123
Нов потребител

Мнениеот anton123 » 24 Юни 2012, 14:59

Направил съм предварителна забележка ,но явно не ги интересува
anton123
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 24 Юни 2012, 15:36

anton123 написа:Ако може да ми дадете по точен отговор да пиша жалба в МВР,да извикам комший,който да ми станат свидетели или да ми напиша нотариално заверени мойте искания за премахване на колите и или какво

Отговорът е достатъчно точен, просто Вие трябва по-точно да го прочетете.

МВР няма да Ви съдейства, тъй като това е имуществен спор. Прокуратурата - също.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот anton123 » 24 Юни 2012, 16:22

Мнениеот anton123 » 24 Юни 2012 01:59 pm
Направил съм предварителна забележка ,но явно не ги интересува

май наистина не ги интересува
anton123
Нов потребител

Мнениеот anton123 » 24 Юни 2012, 16:25

да но по кавъв по лесен начин(освен започване на дело)може да се противовъздейства.
anton123
Нов потребител

Мнениеот anton123 » 24 Юни 2012, 16:30

МВР няма да Ви съдейства, тъй като това е имуществен спор. Прокуратурата - също.

Да но не трябва ли първо да пиша жалба до някоя инстанция,която първо да установи,че наистина има извършено нарушение.
anton123
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 24 Юни 2012, 17:01

anton123 написа:да но по кавъв по лесен начин(освен започване на дело)може да се противовъздейства.

Вие лесен начин ли търсите, или правилен (ефективен)? Лесни много - пишете до Общината, Прокуратурата, МВР, рДНСК, Омбудсмана, ЕСПЧ. Но ефект няма да има. Желаната от Вас защита е искова, по съдебен ред (да, чрез дело).

И пак добре, че проблемът Ви е от такова естество. Представям си какво би било ако имахте здравословен проблем - да тръгнете да търсите лесния начин, като избягвате правилния. Ще се оцъклите (да прощавате за израза) за едното нищо... ...
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Наказателно право