начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Задържане на автомобил като веществено доказателство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Задържане на автомобил като веществено доказателство

Мнениеот dianach » 15 Юли 2014, 14:46

Здравейте, на 9.07.2014г. на мои близки бе иззет автомобил с протокол за доброволно предаване в Поморие. Досъдебното производство се води в София и автомобилът е иззет по делегация. Твърди се, че бил обявен за международно издирване преди година и половина, бил откраднат от някакъв турчин-т.е. прехвърлен вероятно с фалшиво пълномощно. Автомобилът е закупен в Германия и е каран около година в България без проблем. Въпросът ми е какви са правата и вариантите на близките ми да си върнат автомобила, каква информация имат право да получават по досъдебното производство и изобщо ако някой е имал такъв случай да ми даде съвет какво може да се направи по въпроса за връщане на автомобила.

Благодаря предварително!
dianach
Младши потребител

Re: Задържане на автомобил като веществено доказателство

Мнениеот street » 15 Юли 2014, 18:53

Да го забравят този автомобил - ако е бил откраднат няма да им го върнат...
Нямат никакви права по делото и няма да им бъде върнат. Те са просто свидетели по делото, които са предали доброволно открадната от друг вещ (МПС) която те са закупили - нищо повече!
Друг е въпроса , дали продавача , ще каже че е знаел за това , но нали се сещаш, че няма да го каже защото не е толкова прост вероятно и няма как да го съдят за да им възстанови парите.
Аватар
street
Потребител

Назад към Наказателно право