начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Ако нямам акт 16 дължа ли данъци и на какво основание?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ако нямам акт 16 дължа ли данъци и на какво основание?

Мнениеот ralenkovava » 02 Сеп 2008, 09:03

Здравейте, моля за съвет някой, който има нужните знания и желание, а и време :). Имам гарсониера за която нямам акт 16. Получих от Нап акт с който искат да заплатя 1000 лв за годините през които не съм плащала данъците. Ако нямам акт 16 дължа ли данъци и на какво основание.

2. Има ли някакъв начин да накарам строителя да извади този акт.?
3. Към коя служба да се обърна по този въпрос/.

Много благодаря и лек и спорен ден на всеки :)
ralenkovava
Нов потребител

Re: Ако нямам акт 16 дължа ли данъци и на какво основание?

Мнениеот kalahan2008 » 28 Окт 2008, 00:01

ralenkovava написа:Здравейте, моля за съвет някой, който има нужните знания и желание, а и време :). Имам гарсониера за която нямам акт 16. Получих от Нап акт с който искат да заплатя 1000 лв за годините през които не съм плащала данъците. Ако нямам акт 16 дължа ли данъци и на какво основание.

2. Има ли някакъв начин да накарам строителя да извади този акт.?
3. Към коя служба да се обърна по този въпрос/.

Много благодаря и лек и спорен ден на всеки :)

1. Не може да имате акт от НАП, тъй като местните данъци и такси от 2006 г. насам се събират от съответната община, а не от НАП;
ЗМДТ:
Чл. 15. (1) За новопостроените сгради или части от сгради се дължи данък от началото на месеца, следващ месеца, през който са завършени или е започнало използването им.
2. Изкарайте си го сами.
3. От съответната община по местонахождение на имота или от ДНСК.
http://www.econ.bg/law86432/procedures/ ... 15350.html
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Данъчно право