начало

Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС

Платен стаж - кое приложение от ГДД

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Платен стаж - кое приложение от ГДД

Мнениеот dimitarshalamanov » 24 Мар 2013, 13:41

Здравейте. Миналата година карах платен стаж в една фирма и съответно за всеки месец ми даваха служебни бележки за изплатената сума и удържания данък. Сега, когато трябва да попълвам ГДД се колебая кое приложение трябва да попълня - 3 или може би 6, или пък съм в тотална грешка. До сега не ми се е налагало да попълвам ГДД и за това се обръщам към вас. Благодаря ви предварително за отговора.

Поздрави,
Димитър
dimitarshalamanov
Нов потребител

Re: Платен стаж - кое приложение от ГДД

Мнениеот prnedev » 30 Мар 2013, 16:16

На служебната бележка пише ли по кой член е издадена?
Или като се ориентирате по сумите, вътре в тях виждате ли някъде приспаднати разходи 25%?
Няма как да ви се отговори на така зададеният въпрос, защото трябва да се гадае. Иначе доходите са или "по трудови правоотношения" - приложение 1 или от "друга стопанска дейност" - приложение 3 - таблица 7.
Приложение 6 не го гледайте, то рядко се използва ;-)
prnedev
Активен потребител

Назад към Данъчно право