начало

Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС

Осигуровки

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осигуровки

Мнениеот PSIHOLOG » 28 Дек 2005, 13:02

Здравейте,

Бях студент 4 години редовно, но разбрах че не са ме осигурявали от университета, и то вчера, може ли да ме насочите каква е процедурата от тук нататък, тъи като университета трябва да ме осигурява все пак.

Благодаря предварително.
PSIHOLOG

Мнениеот тони » 28 Дек 2005, 15:16

Държавата осигурява студентите само здравно. Ако не са ти преведени здр. осигуровки си вземи удостоверение от канцеларията, че си бил студент редовно обучение от...до...г, еди къде си. Занеси го в НОИ и те служебо ще оправят проблема.
тони

Мнениеот PSIHOLOG » 28 Дек 2005, 18:02

Да ясно, защото краиния срок е 31.12.2005 а аз го получавам сега (на 27.12.2005) а университета НЕ работи от 23.12 до 9.1.2006 и.. не знам какво да правя да не ме сурвакат нещо.
PSIHOLOG

Мнениеот тони » 28 Дек 2005, 18:20

Кажи на деловодителките да отбележат в уверението, че ВУЗ-а не е работил от...до...Това според мен е изжинителна причина за закъснението и ще го приемат.Покажи и справката, за давидят кога си я получил.
тони

Мнениеот донна2 » 28 Дек 2005, 18:22

След като университета не работи ...иди в НОИ обясни им как стоят нещата ,подай нужните документи безуверението /удостоверението /
,както и им приложи писмена молба от теб с обяснение ,защо не работи ВУЗ ,като уточниш в нея ,че ще представиш и заповедтта на ректора ,че няма да се работи от 23,12.05 до 9.01.06г. и допълнително ще представиш уверението .

Мисля ,че варианта е добър и да не забравиш да си вземеш входящ номер.
донна2

Мнениеот донна2 » 28 Дек 2005, 18:35

Все пак не виждам за какво да се притесняваш ,защото срока до 31.12.05г. е за лицата ,които дължат ,а ти не дължиш ...това може да се поправи ,станала е грешка /редовната де ВУЗ май не са си свършили работата /

ПЗР на ЗЗО
§ 19г. (Нов, ДВ, бр. 45 от 2005 г.)
(1) Лицата, които дължат здравноосигурителни вноски за своя сметка до 1 юни 2005 г., могат да поискат разсрочване на плащането на задължението до 31 декември 2006 г., ако за периода 1 октомври 2004 г. - 31 март 2005 г. имат средномесечен доход на член от семейството до 200 лв. включително.
(2) По реда на ал. 1 се разсрочват задължения за здравноосигурителни вноски с размер над 50 лв.
(3) (Изм., ДВ, бр. 99 от 2005 г.) За разсрочване на задължението лицата по ал. 1 в срок до 31 декември 2005 г. подават в териториалните поделения на Националния осигурителен институт молба-декларация по образец, утвърден от управителя на Националния осигурителен институт

Та затова иди на място и направи каквото ти написах и късмет
донна2

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 19:37

Да ти имам кахърите! ... :lol:
Гост

Мнениеот донна2 » 28 Дек 2005, 20:02

Напълно го разбирам човека ,притеснен е вярно то да не е само той дето се стряскат от гръмките писма на разните държавни институции... ,които писма са написани с такъв хъс и ентусиазъм ,че на човек да му се вземе акъла . :wink:
донна2

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 20:13

Да аз неска седях 4 часа пред НОИ и не можах да вляза имаше такава опашка че ще кажеш че раздават диаманти на корем. И после министъра ще казва "ами да чакат, като чакат последния момент.." (даван репортаж по bTV), а на мен ми го пращат на 27 еми...??? какво мога да направя :) Не аз дължа пари за тази година коиот са за 6-7 месеца- това е така ама... за 4 години.. не. Благодаря за Разбирането и помощта.
Гост

Назад към Данъчно право