начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Производство по чл.74, ал.2 ДОПК

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Производство по чл.74, ал.2 ДОПК

Мнениеот palimsest » 11 Ное 2008, 12:00

Почитаеми колеги,

преди няколко дни установих, че насрещена- моя равнопоставена страна в спор, свободно оперира с данъчно-осигурителна информация, вероятно придобита на основание чл.74, ал.2 ДОПК, за нуждите на което, аз не съм давал писмено или каквото и да е разрешение.
Въпросът ми е отправен до колегите, които имат някаква информация по какъв начин е нормативно регулиран процеса на предоставяне на данъчно-осигурителна информация на трети лица, с разрешението на данъчния субект(например в повечето кредитни институции този момент е разрешен с предоставяне на достъп до информационната система на НАП/НОИ, но това е допустимо едва след предоставяне на да декларирано съгласие Банката да се "порови" от името на кредитоискателя в системата на НАП).

Ще съм благодарен на всякакви мнения!
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Re: Производство по чл.74, ал.2 ДОПК

Мнениеот ch3oh » 11 Ное 2008, 12:26

Аз съм го правил със съдебно удостоверение, но боравенето далеч не беше "свободно".
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 11 Ное 2008, 12:32

В случая не се касае за постановено предоставяне на информацията, а за злоупотреба на институция, която има договор(вероятно или на друго основание) с НАП и нейните служите, които разполагат с персонални УЕП, правят справки за целите на дейността на дружеството им, но аз не съм давал никакво разрешение за целта, смятам, че са злоупотребили с дадената им принципна възможност да разглеждат осигурителна информация на нарочно упълномощили ги тяхни потенциални клиенти....
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот ch3oh » 11 Ное 2008, 12:52

Може би, не успявам да вникна в казуса, но ми се струва, че нерегламентираното използване с подобна информация може да бъде предмет на друго дело.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 11 Ное 2008, 12:58

[quote="ch3oh" ]Може би, не успявам да вникна в казуса, но ми се струва, че нерегламентираното използване с подобна информация може да бъде предмет на друго дело.[/quote]

Със сигурност е предмет на друго производство, въпросът ми ...по-скоро е дали някой има някаква информация относно правилата по които НАП предоставя на трети лица такава инфо, а те се задължават да я ползват според закона...
Аватар
palimsest
Активен потребител

Назад към Данъчно право