начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Данък при вещно право на ползване

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данък при вещно право на ползване

Мнениеот dudka » 07 Апр 2009, 14:31

Ние с брат ми сме собственици от т.нар. тип "гола собственост". Майка ни, при развода си с баща ни, си е запазила правото на ползване до края на живота си, но вече четвърта година не е плащала данъка на апартамента.
Въпросът ми е, ако тя почине, което не бих желала да се случва, тогава ние с брат ми ли получаваме задължението да ги плащаме тези данъци.Защото в момента от данъчното ни отговарят, че ние с брат ми не им дължим данъци за този имот.
dudka
Младши потребител

Re: Данък при вещно право на ползване

Мнениеот portokal » 07 Апр 2009, 14:34

Вие ще имате честта да получите задължението, да.
За минало време (до смъртта на майка ви) - като нейни наследници. С лихвите, но и с погасителната давност, ако минат повече от 5 години. За след това - вече като не чак толкова голи собственици.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Данъчно право