начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

онаследяване данък МПС

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

онаследяване данък МПС

Мнениеот peppp » 03 Сеп 2009, 17:28

Моля ви за компетентно мнение по следния казус. Починал е собственик на МПС, което е продадено за скрап и съответно отписано от КАТ и от данъчното. За съжаление не са плащани върху колата данъци за няколко години в размер на 600 лева. Колата е била Лада на 30 години. Висящите данъци ще трябва ли да бъдат плащани от наследника на починалия собственик на МПС, след като то вече е бракувано и реално не съществува? Няма ли с времето тези данъци да отпаднат? Някой сблъсквал ли се е с подобен казус?
peppp
Младши потребител

Re: онаследяване данък МПС

Мнениеот milletti » 03 Сеп 2009, 17:50

От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот laridii » 03 Сеп 2009, 17:51

Как така сте го отписали от данъчните без да си платите дължимиото? Нещо не ми се вярва.
С документа от фирмата, на която сте го продали за скрап е трябвало да отидете в данъчното и да платите. Иначе, да, знам за такъв случай и наследниците си плащаха данъците.
laridii
Потребител

Мнениеот milletti » 03 Сеп 2009, 18:05

Възможно е да е изтекла давността /линка ми по-горе/. С тази 30 г. Лада ... кой знае от коя година са.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Назад към Данъчно право