начало

Осъден за принуда и разврат бивш преподавател по „Право“ иска 20 000 лева от прокуратурата Осъден за принуда и разврат бивш преподавател по „Право“ иска 20 000 лева от прокуратурата

Спира ли се дело при смърт на ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спира ли се дело при смърт на ЕТ

Мнениеот todorinova » 21 Ное 2011, 16:02

Здравейте,
нуждая се от помощ и се надявам някой да има отговор на моя въпрос и да помогне. Аз не съм много на ясно и за това се обръщам към някой който би могъл да помогне.

Въпросът ми е следният: Ако по време на дело лице, което е ЕТ почине и наследниците му не поемът предприятието съгласно чл. 60 от ТЗ възможно ли е това да е основателна причина за спиране на делото.
Знам за чл. 120 от ГПК, но не знам дали в този случай важи като е ЕТ, но има наследници.

Много ще съм Ви благоварна ако някой запознат ми помогне, защото ми е много важно.
todorinova
Нов потребител

Re: Спира ли се дело при смърт на ЕТ

Мнениеот neutralen » 01 Мар 2012, 16:52

Делото се спира на основание чл.229 т.2 от ГПК и се възобновява при условията на чл.230 от ГПК.
neutralen
Активен потребител

Назад към Търговско право