начало

„Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка „Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка

Имам ли право да напиша Italy под името на бутик?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право да напиша Italy под името на бутик?

Мнениеот nawatu » 13 Яну 2013, 20:00

Здравейте,

Искам да напиша Italy под името на бутика и на етикетите, т.к. стоката в него е на 99% внос от Италия и италианска. Интересува ме представлява ли това някакъв проблем пред законодателството в България?

Благодаря предварително!

:idea:
nawatu
Нов потребител

Re: Имам ли право да напиша Italy под името на бутик?

Мнениеот walkerj » 15 Яну 2013, 00:24

Доколкото се сещам бяха съдили производителите на Фетучини и Брускети Марети за подобни реклами, защото заблуждаваха клиентите с това, че стоката е италианско производство. В твоя случай, не мога да ти кажа как стоят нещата когато "99% от стоките" са внесени от там. По-добрият вариант ще е да продаваш 100% внесени стоки за да нямаш проблеми. Все пак е добре да се консултираш с юрист.
walkerj
Нов потребител

Re: Имам ли право да напиша Italy под името на бутик?

Мнениеот nawatu » 15 Яну 2013, 15:40

Благодаря за отговора, някой друг ще може ли да помогне с мнение?
nawatu
Нов потребител

Назад към Търговско право