начало

„Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка „Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка

Надписана сметка за ток

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Надписана сметка за ток

Мнениеот renkata_ » 15 Фев 2013, 23:26

Здравейте,
Имам следното запитване - във фактурата за начисляване на ел енергия за за периода 07.12.2012-07.01.2013 на отделен ред ми е начислена ел енергията за периода 01-07.01.2013 г. и всички приходящи дължими такси.Нищо фрапиращо естествено. Но факт е, че в този период, не съм обитавала въпросното жилище, а бях на почивка с цялото ми семейство и мога да го докажа.
Интересуваме дали някой се е сблъсквал с такъв проблем и изобщо има ли смисъл да си търся правата и кой е най-удачния начин за това.
Благодаря предварително :)
renkata_
Нов потребител

Re: Надписана сметка за ток

Мнениеот sunrise » 15 Фев 2013, 23:36

Понеже това са два отчетни периода/две години/, сметката Ви е разделена пропороционално на дните съответно за миналата и настоящата година. Иначе, токът Ви е отчетен на 7.01.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот renkata_ » 16 Фев 2013, 00:22

Първото нещо, за което се сетих аз беше същото...
Но просто ми беше интересно второ мнение
Благодаря много
renkata_
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 16 Фев 2013, 07:25

Зависи какво пише в договора Ви, и в "общите условия". Ако имат право да разделят, да речем "пропорционално", периода между два отчета, тогава няма проблем. Ако, обаче, е трябвало да има междинен отчет на електромера, и те не са го направили, проблемът си е изцяло техен. Необходимо е да докажете, че не сте ползвали електроенергия от 01.І. до 07.І. 2013г. , и т.н.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Търговско право