начало

Правната комисия не забрани на ВСС с изтекъл мандат да избира тримата големи, но прекрати избора на Сарафов Правната комисия не забрани на ВСС с изтекъл мандат да избира тримата големи, но прекрати избора на Сарафов

продажба на наследствен имот без съгласието на наследниците?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

продажба на наследствен имот без съгласието на наследниците?

Мнениеот kalimer » 13 Фев 2009, 18:03

Здравейте на всички от форума.Какво трябва да направя при положение че съм наследник на бащината къща а той я продава без нашето съгласие и при положение че майка ми е починала?Продажбата се прави след нейната смърт без да имат развод с бащами,може тук трябва да спомена че къщата е близнаци между баща ми и чичо ми.къщата е napravena1975g. а брака между майка ми и бащами се осъществява на следващата години след построяването и при положение че тук стои въпроса колко години имат брак (19)след което тя почина и ако правилно сам разбрала това което сам прочела ние тримата (аз,сестра ми и брат ми) получаваме 1/2 от нейната част и баща ми получава 1/2 от нея.моля да ме извините ако не съм разбрала правилно по този въпрос.Сега разбирам че баща ми е продал неговата част на неговият брат без съгласуване с нас тримата и без наше съгласие,продажбата е направена преди около 10 години.Какъв е нашият (аз,сестра ми и брат ми) вариант да си потърсим нашата чат при тези обстоятелства?
Благодаря ви предварително
kalimer
Нов потребител

Re: prodajba na nasledstven imot bez saglasieto na naslednicite?

Мнениеот REVOLUTION » 13 Фев 2009, 18:33

Ако къщата е построена преди родителите Ви да са сключили брак , то тя е единствено собственост на баща Ви и той може да си я продава на когото поиска и когато поиска!
REVOLUTION
Активен потребител

Re: продажба на наследствен имот без съгласието на наследниците?

Мнениеот sunrise » 17 Фев 2009, 16:02

Както колегите са Ви отговорили вече, имотът е изцяло на баща Ви, след като е придобит преди брака. Майка Ви , би получила 1/4 от нея, ако баща Ви беше починал преди нея. На сегашният етап нямате никакви права върху имуществото на баща Ви.
sunrise
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба