начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Какви са последствията

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Какви са последствията

Мнениеот magodeoz » 22 Окт 2010, 08:39

Нищо не искам да доказвам. Говоря за възможностите за установяване на нарушенията по чл. 225 (2) в процеса на експлоатация, и за правните последици от това. Иначе, на теория, територията на Република България е осеяна с постройки, незаконни по смисъла на тази норма. И какво от това?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Окт 2010, 10:17

Говоря за възможностите за установяване на нарушенията по чл. 225 (2) в процеса на експлоатация, и за правните последици от това. Иначе, на теория, територията на Република България е осеяна с постройки, незаконни по смисъла на тази норма. И какво от това?

magodeoz , Вие сте умен и проницателен човек и няма как да не виждате логичното противоречие в извадката от Вашия пост. Въпреки че по характер съм груб и с дебелашко поведение, изпитвам известно неудобство, че се налага да оцветя в червено част от цитата Ви.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 22 Окт 2010, 12:42

@julyanvonemona: Ще си позволя да Ви припомня закона за противоречието (един от четирите основни закона на формалната логика), който гласи: две противоположни мисли, изказани по един и същи въпрос, не могат да бъдат едновременно истинни в едно и също отношение, в един и същи смисъл и в едно и също време. Не виждам противоречие в тезите на двама ни. Просто боравим с различни логически похвати. Аз анализирам, а Вие синтезирате.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Окт 2010, 15:37

Благодаря!. Формалната логика е хубаво нещо, но:
...територията на Република България е осеяна с постройки, незаконни по смисъла на тази норма. И какво от това?
Не знам в каква степен съзнавате сложността на осъществен в материалния свят отговор на въпроса от поста Ви.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 22 Окт 2010, 16:12

Хич не я съзнавам (сложността). Не съм се замислял по този въпрос. Нещо конкретно ли имате предвид? Ако просто искате да кажете, че да се живее в материалния свят никак не е лесно - ще се съглася с Вас.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот Melly » 22 Окт 2010, 16:30

magodeoz написа:Хич не я съзнавам (сложността). Не съм се замислял по този въпрос. Нещо конкретно ли имате предвид? Ако просто искате да кажете, че да се живее в материалния свят никак не е лесно - ще се съглася с Вас.

Или, че животът е едно от най-сложните упражнения... :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Окт 2010, 17:34

by Melly on 22 Oct 2010 03:30 pm

magodeoz wrote:
Хич не я съзнавам (сложността). Не съм се замислял по този въпрос. Нещо конкретно ли имате предвид? Ако просто искате да кажете, че да се живее в материалния свят никак не е лесно - ще се съглася с Вас.

Или, че животът е едно от най-сложните упражнения...

И животът си е сложен пък и да внушиш на държавната администрация по всички нива че ако иска устройствения режим на територията да има своята публична плътност, бая здраво следва да си поработи. Не става само с такива скрити формули от типа на чл.225 (2) 1) ЗУТ, а и самият устройствен режим в закона трябва да е умно направен, с оглед на това наистина да помага, а не да вреди.
За съжаление отново се разпрострях в територията на общите приказки
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 22 Окт 2010, 17:39

Да помага - на кого? и, съответно, да пречи - на кого? Някой някога беше писал, че 90% от неясните ситуации се решават, като си отговориш на въпроса "Que bono?"
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Окт 2010, 18:08

Да помага - на кого? и, съответно, да пречи - на кого?

На така зададеният полярен въпрос ще ти дам три варианта на полярен отговор, а ти ще си избереш кой най-добре те устройва.
Законът трябва да се направи така, че:
1. Да защитава интересите на народа и неговият естествен хегемон - работническата класа или;
2. Да изчисти еврейската плутокрация от лицето на земята или;
3. Да има свой принос в борбата с ислямския фундаментализъм и международния тероризъм.
Мога да измисля и още но това като за домашно ти е достатъчно!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация