начало

Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов

Покупка на къща с незаконна тераса

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на къща с незаконна тераса

Мнениеот yankov88 » 24 Юни 2017, 23:43

Здравейте на всички на първо място искам да се извиня ако темата не е за тук или се дублира но разрових и не намерих отговор на въпроса ми.

Предстои ми (или поне се надявам) да закупя самостоятелна къща която има уникална 25м2 тераса с гледка към целия град :twisted: :twisted: обаче съм 99% сигурен че е незаконна на снимки от google streat view от 2012 се вижда че на мястото на днешната тераса е покрив който е разкрит и самата плоча е станала въпросната тераса.
Въпроса ми е:
1. Какви документи трябва да изискам от продавача че терасата е законна.
2. Ако е не е законна възможно ли е да се узакони.
3. Къде в общината или другаде мога да проверя дали всичко е наред, обичам да спя спокойно както са казали старите хора :)
не ми се иска утре др. ден някой комшия да ми се ядоса да пусне жалба и да махна терасата заради която реално купувам точно тази къща.
Благодаря предварително.
yankov88
Нов потребител

Re: Покупка на къща с незаконна тераса

Мнениеот petertun » 29 Дек 2017, 01:28

Лайк съм,но ще се опитам да расъждавам логично.
По точка 1 ,в нотариалния акт трябва да е записано. Като допълнение ,задайте този въпрос и на продавача и му кажете за гугъл стриит.
По точка 2.може ,но ще струва пари.
petertun
Младши потребител

Re: Покупка на къща с незаконна тераса

Мнениеот ivanov_p » 29 Дек 2017, 10:35

Строителните книжа се пазят в общината и може да отидете там и да питате. Проблемът е, че ако терасата е незаконна и отидете в общината за да проверите статусът й ще направят проверка и ще има ядове, а ако не отидете терасата ще продължи да е незаконна, но без ядове или поне докато по друга причина не ви хванат.
Дали е възможно да се узакони, ака е незаконна и без да ходите в общината може да ви каже архитект или адвокат разбиращ от тази материя, но ще трябва заснемане, проверка на градоустройствените показатели и застроителни линии.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация