начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Запис на заповед- въпрос за предявяване

Запис на заповед- въпрос за предявяване

Мнениеот flyhouse » 16 Апр 2010, 08:18

Здравейте,

Имам няколко въпроса относ един запис на заповед, който ми подписаха едни хора които ми дължат една сума.

Образец за нея намерих в интернет и има следните особености:
- Посочил съм дата на падеж, но едновременно с това в текста има следното- "(имената на длъжника и адреса) ще заплатя срещу представянето на настоящия запис на заповед сумата от ЛВ на ремитента(моите имена и данни). Настоящият Запис на заповед е платим без протест и разноски".

Въпросите ми са- неправилно ли е, че е посочена дата на падеж и, че е платима при представяне?
Тъй като в момента длъжника се е укрил и не мога да му я предявя, а е записано че е платима без протест, трябва ли да отида при нотариус за да му се предяви с нотариална покана или да я протестирам, или директно отивам в районния съд за да си извадя изпълнителен лист?

Благодаря предварително за отговорите Ви.
flyhouse
Младши потребител

Re: Запис на заповед- въпрос за предявяване

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Апр 2010, 09:12

Искайте издаване на изпълнителен лист от Районният съд, като считам, че падежът е правилен, но зависи от конкретният текст.

Защо Ви притеснява посещението при адвокат, пък макар и по Е-майл - да се свържете и да се уговорите за среща в извънработно време.

Всички разноски по консултации и съдебни разноски ще се поемат от осъденият длъжник, понякога в двоен размер.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Запис на заповед- въпрос за предявяване

Мнениеот flyhouse » 16 Апр 2010, 13:59

Ще се свържа с адвоката ми другата седмица, тъй като в момента не е възможно, но принципно исках да знам, дали записа на заповед е изряден.
flyhouse
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство