начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Обезпечителна заповед-от кого следва да бъда уведомен за нея

Обезпечителна заповед-от кого следва да бъда уведомен за нея

Мнениеот niki35 » 26 Юли 2010, 20:05

Здравейте! Закупил съм 1/2 ид. част от имот на публична продан. Срещу мен е заведено дело от съсобственичка и е допусната обезпечителна заповед сдпиране на изпълнителното дело от РС. Вероятно е депозирана и по изпълнителното производство по което съм се явил като купувач. Помолих съдия-изпълнителката да ми изпрати уведомлоение, че изп.дело е спряно въз основа на обезпечителната заповед. Бе ми отговорено, че не съм страна по изпълнителното дело и Районния съд трябва да ме уведоми но там пък ми казаха, че обезпечителната заповед не е на мое име на Ищцата. Е, кой според Вас трябва да ме уведоми за да мога да обжалвам? И според Вас до кого трябва да я адресирам- до ВКС или до Апелативния съд.
niki35
Младши потребител

Re: Обезпечителна заповед-от кого следва да бъда уведомен за нея

Мнениеот kalahan2008 » 26 Юли 2010, 20:16

От съда, издал обезп. заповед:
Чл. 396. (1) Определението на съда по обезпечение на иска може да се обжалва с частна жалба в едноседмичен срок, който за молителя тече от връчването му, а за ответника - от деня, в който му е връчено съобщение за наложената обезпечителна мярка от съдебния изпълнител, от службата по вписванията или от съда в случаите по чл. 397, ал. 1, т. 3.
Чл. 397. (1) Обезпечението се извършва:
3. чрез други подходящи мерки, определени от съда, включително чрез спиране на моторно превозно средство от движение и чрез спиране на изпълнението.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот niki35 » 26 Юли 2010, 21:24

Благодаря за вниманието но не става ясно от кого към съда. От съдия-изпълнителя който е към Районния съд и спира изпълнителното дело или от съдията по гр. дело по което е издал обезпечителната заповед? От кого от двамата следва да бъда уведомен, за обезпечителната заповед ?
niki35
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Юли 2010, 18:57

Вие изобщо правите ли разлика между съд и съдебен изпълнител???
Нали Ви казах - от съда. Никакъв съдебен изпълнител. Това, че ДСИ е към РС, е съвсем отделен въпрос, ДСИ си е отделен държавен орган от съда.
Хайде, стига сте питали.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот niki35 » 29 Юли 2010, 17:05

Бихте ли ми изпратили някакви координати за връзка с Вас!
niki35
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство