начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

срок за отговор на молба

срок за отговор на молба

Мнениеот coniq » 30 Юли 2010, 10:00

Пуснала съм молба до ЧСИ с въпроси относно негови действия спрямо мен.Какъв е срока за отговор на тази молба.Предварително благодаря!
coniq
Нов потребител

Re: срок за отговор на молба

Мнениеот pbp_bg » 01 Авг 2010, 16:27

Най-вероятно молбата Ви е вече разгледана. Резолюцията на ЧСИ ще носи датата, на която молбата е завходена в деловодството му. Дали обаче ЧСИ ще Ви уведоми за разпореждането, не съм много сигурен. Самото връчване на такова съобщение също ще Ви бъде таксувано /най-вероятно 24 лв./. Отделен е въпросът на какво основание длъжникът в едно изпълнително производство ще иска обяснения от съдебния изпълнител. Ако считате действията за му за незаконосъобразни - чл. 435, ал. 2 ГПК Ви посочва кои действия на ЧСИ можете да жалите.
Все пак, ако считате, че имате нещо за "уточняване", проведете една среща с ЧСИ в кантората му. Обяснете положението и вижте какво може да се направи. Това ще има по-добър ефект от молби до ЧСИ, с които искате той да обосновава действията си.
Успех!
Aut inveniam viam, aut faciam
pbp_bg
Младши потребител

Мнениеот pravotoenedostuzno » 07 Авг 2010, 03:36

pbp_bg написа:Най-вероятно молбата Ви е вече разгледана. Резолюцията на ЧСИ ще носи датата, на която молбата е завходена в деловодството му. Дали обаче ЧСИ ще Ви уведоми за разпореждането, не съм много сигурен. Самото връчване на такова съобщение също ще Ви бъде таксувано /най-вероятно 24 лв./.
Каква молба и какви съобщения. За какво служи чл.434 ГПК ? И как се известява Д за действието на СИ,по директива на В, ако не с протокол на основание на който в даден срок има право Д да постъпи на основание на чл.435 ал.2 ГПК. Никакви обяснения други СИ не дължи към Д,освен каде е насочено действието по събиране на задължението или за наложена АПМ.
Отделен е въпросът на какво основание длъжникът в едно изпълнително производство ще иска обяснения от съдебния изпълнител. Ако считате действията за му за незаконосъобразни - чл. 435, ал. 2 ГПК Ви посочва кои действия на ЧСИ можете да жалите.
Все пак, ако считате, че имате нещо за "уточняване", проведете една среща с ЧСИ в кантората му. Обяснете положението и вижте какво може да се направи. Това ще има по-добър ефект от молби до ЧСИ, с които искате той да обосновава действията си.
Иначе от срещи с ЧСИ няма голяма файда. Той пее песента по нотите на взискателя. Освен плащането Ви на задължението нищо друго не може да го направи по "приветлив" към Вас в разговора и по ефектен в обоснованията си. Защото само това може да отвори "кесията" на В за извършената дейност от ЧСИ.
Привет и от мен

Успех!
pravotoenedostuzno
Младши потребител

Мнениеот pravotoenedostuzno » 14 Авг 2010, 14:08

Уважаеми/а pbp_bg ,
Вие написахте нешто и аз Ви послушах. Бях на разговор с ЧСИ който цялото време ме гледаше с бялото на очите. Като го попитах кога ще ми отговори на молбата във връска с член 434 ГПК за извършените действия на основание на чл.18 ЗЧСИ ,благо с очите си ми показа пътя до вратата на кантората. За неговите действия по установяване на всичко което може да задоволи взискателя до сега са похарчени 36 месеца и 18 дни. А моята молба изглежда е по нечута отколкото глас в пустинята. И сега как намирате да употребя чл. 435 ал.2 за да се жалвам и то на кого.
Да това се беше случвало в Бай Тошовата България разбирам, но в една демократична членка на ЕС ?
Спорен ден.
pravotoenedostuzno
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство