начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Давност - Топлофикация

Давност - Топлофикация

Мнениеот margarette » 13 Яну 2011, 14:36

Здравейте,

Имам едно малко заплетено питане. :)

Майка ми получи известие за заведено дело (или изпълнителна заповед)
за дължими суми. Пише, че може да подаде възражение в двуседмичен срок.
Не искаме да оспорваме задължението, но има погасяване на част от него.
Ако реша да подам възражение за част от сумата - какви са последствията и каква е процедурата? Не мога да платя цялата сума, възможно ли е да се постигне някакво споразумение и какво?

И друго, което е много странно - заявиха ми, че срещу длъжника (в случай майка ми) има заведено дело за неизплатени суми в периода 1999 - 2002.
Допускам, че е възможно да има такива задължения, и дори майка ми да ги е признала, подписвайки нещо - както от Топлофикация твърдят. Но. Те ме втрещиха с новината, че по делото има плащания. Тъй като аз плащам сметките, се изненадах как е възможно да съм го направила и да не го помня.
Няма как да е платила майка ми - тя е с нисък доход - пенсионер, трудно подвижна е и няма как да изприпка до Нотариата.
Как да разбера каква е тая история странна и попадат ли сумите в графата "несъбираеми" в случая?
margarette
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство