начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Спиране на публична продан заради нищожен АА?!?

Re: Спиране на публична продан заради нищожен АА?!?

Мнениеот gudio » 01 Апр 2011, 23:13

Защото ще му трябва документ за собственост (влязло в сила постановление за възлагане), а в удостоверението какво ще пише: "обявен за купувач, ще му бъде издадено постановление, ама му трябват идентификатори" (всичко различно от подобен текст би било с невярно съдържание)... тия от АГКК веднага ще кажат: "ако е собственик - да си даде документа за собственост и то вписан". Дори да бутне рушвет (което явно е целта на упражнението в получаващия се омагьосан кръг), така получените идентификатори пак ще бъдат атакувани от длъжника, със същия успех. Препоръчвам ви да погледнете няколкото теми тук, писани от купувачи на публична продан и да им видите "психологията". Ако не са някакви професионални спекуланти, в общия случай става дума за изключително мнителни, изнервени и недоверчиви хора, престрашили се да участват на публична продан, виждащи се прецакани, измамени, завлечени от кой ли не... Как ще му обясниш на такъв: "виж сега, тук ще спретнем една врътка, няма да ти издам документ за собственост, ама едно хвърчащо удостоверение, ама то, защото ако ти издам постановление, няма да го впишат.... и т.н."
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот hidden » 02 Апр 2011, 10:44

gudio написа:тия от АГКК веднага ще кажат: "ако е собственик - да си даде документа за собственост и то вписан".

Не, едва ли ще кажат точно така, ако в удостоверението им бъде написано достатъчно ясно за какво става въпрос.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 02 Апр 2011, 14:40

Що не пуснеш едно "проекто-удостоверение", та да се просветим и ние :roll: :?:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот ludi » 02 Апр 2011, 19:36

Прав е гудю, в АГКК точно така ще кажат. Имам съвсем пресен случай. Наложи се да проведа няколко разговора и да обясня, че мога да налагам глоби и др.подобни и проблема се реши. За какво удостоверение говорим когато имаме влязло в сила постановление за възлагане.
ludi
Потребител

Мнениеот hidden » 02 Апр 2011, 21:19

gudio написа:Що не пуснеш едно "проекто-удостоверение", та да се просветим и ние :roll: :?:

Мисля, че всеки СИ може да се справи и сам. Където има желание, има и начин.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 03 Апр 2011, 13:59

hidden написа:
gudio написа:Що не пуснеш едно "проекто-удостоверение", та да се просветим и ние :roll: :?:

Мисля, че всеки СИ може да се справи и сам. Където има желание, има и начин.

:oops: Ами аз съм некадърен СИ, айде, удари едно рамо :cry: :?:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот hidden » 04 Апр 2011, 16:35

gudio написа: :oops: Ами аз съм некадърен СИ, айде, удари едно рамо :cry: :?:

Ами допитайте се до другите ЧСИ, чувам, че сте задружна гилдия :)
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 04 Апр 2011, 18:12

hidden написа:
gudio написа: :oops: Ами аз съм некадърен СИ, айде, удари едно рамо :cry: :?:

Ами допитайте се до другите ЧСИ, чувам, че сте задружна гилдия :)

:? `Ми чудят се колегите... явно и те не знаят - справка проблемът, поставен в тази тема. Ако искаш да спретнем един семинар, да те поканим за лектор... :roll: Общоизвестният Б.Б. (който не е кмет и не е премиер) :wink: ни взима от 500 до 2000 лв. в зависимост от темата. Казвай колко пари да събираме, за да се научим как да се справяме с проблема, защото както си пишехме тук 2-3 дена, така се появи и при мен - имот в Горна баня, всички апартаменти в сградата имат идентификатори, само ипотекирания от длъжника - не :shock: Какво да правя. Питам сериозно :!: :evil:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Melly » 04 Апр 2011, 19:39

gudio написа:защото както си пишехме тук 2-3 дена, така се появи и при мен - имот в Горна баня, всички апартаменти в сградата имат идентификатори, само ипотекирания от длъжника - не :shock:

:shock: :shock: :shock:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот hidden » 04 Апр 2011, 21:24

http://www.cadastre.bg/ukazaniya-za-ued ... e-na-danni

Фактическите основания за изменение на данните в КККР, възникнали след тяхното одобряване, биват следните юридически факти:

1/ актове, с които се признава или прехвърля право на собственост или се учредява, прехвърля, изменя или прекратява друго вещно право върху недвижим имот. Формата на тези актове, без изброяването да е изчерпателно, може да бъде:

- договор за делба на наследство с нотариална заверка на подписите*;

- нотариални актове, актове за общинска и за държавна собственост;

- административни актове (заповеди за индивидуализация на УПИ по чл. 16, ал. 5 на ЗУТ, заповеди за отчуждаване на поземлени имоти или части от тях, решенията на поземлените комисии за възстановяване, заповеди за отмяна на отчуждаване* и др.);

- съдебни актове за делби, по спорове за собственост или за граници;

- други актове (възлагателни постановления по изпълнителни дела; устави и дружествени договори за недвижими вещи – апортирани в капитала на дружества, завещания);

- решение на МС за предоставяне на сградатаили имота. - в случаите при които имоти и сгради държавна собственост са предоставени за ползване и управление на държавни учреждения и ведомства (по отношение на правото на управление или ползване, което се записва в КРНИ) (*Тези актове пораждат действие, при условие, че има предходен акт за собственост, т. е. за изменение на данните в КККР е необходимо копие на правопораждащия акт да бъде представено към заявлението, освен ако данните за и от него не са налични в кадастралния регистър на недвижимите имоти.

*Липсата на данни в документа, че е вписан в служба по вписванията не е основание за отказ за изменение на КККР.)
....
Освен по инициатива на заинтересованите лица изменения в КККР следва да се извършват служебно. Правно основание за такива изменения е чл. 51, ал.1 на ЗКИР, чл. 21, ал. 1 от АПК ,чл. 15, ал. 3, т. 6 от Устройствения правилник на АГКК във вр. с чл. 11, ал. 1, чл. 13 и чл. 15 на ЗКИР и чл. 58, ал. 1, т. 2 от Наредба № 3/2005 г. Фактическо основание е служебното постъпване на данни за промяна на предназначението, на начина на трайно ползване и на адресите на имотите, както и на данни, получени по реда на чл. 52 и чл. 86, ал. 1 ЗКИР от компетентнтен за промяната им орган (например Службата по вписванията – относно за промяна на данните за собствениците и носителите на други вещни права и за документите, удостоверяващи правата).
.....
В случаите, когато собственикът няма документ за правото си върху съответния обект на кадастъра (например: собственост на сграда, построена в собствен поземлен имот) в КРНИ за този обект не се записват данни по отношение на собственик и документ, от който той черпи правата си (в графите се записва – „няма данни”).
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот gudio » 05 Апр 2011, 10:39

:idea: Ето, това вече е нещо полезно. Благодаря ! :)
Аватар
gudio
Активен потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство