начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

запис на заповед

запис на заповед

Мнениеот rokoko2 » 19 Фев 2012, 19:38

Какво да правя-преди нова година дадох на приятел сумата от 1000лева-до нова година трябваше да ми ги върне,но не успя и за да съм спокоен,че ще ми се издължи,направихме записна заповед за сумата-нотариално заверена,подписа я без проблем-сумата трябваше да ми я възтанови до края на месец януари,преди нова година му дадох още 200лева уж за два часа-нито си получих парите,нито имам документ за тях...но след нова година е взел семейството си и изчезна от града/беше на квартира,иначе е от София/.Чухме се в края на януари-вдигна ми телефона,защото явно не бе запаметил номера ми,оплаква се колко е тежко положението,търси си работа уж в столицата,получавам уверения да не се притеснявам,а на мен парите ми трябват,а не мога да си ги взема.В записната заповед адреса от личната му карта е неактуален-апартамента е бил наследнически,но са го продали и фактически е без постоянен адрес,личната му карта бе пред изтичане срока на валидност и за смяна-ако си смени личната карта и адреса,със тази записна заповед със старите му данни няма ли да си загубя парите.От тогава телефона му е изключен и нямам връзка с него,а му звъня всеки ден.Към кого да се обърна със заповедта-към съда-каква е вероятността да го открият и да го доведат в съда и да си върна парите,или да си продам документа на фирма за издирване на длъжници-там май по-бързо ще стане,но не знам към кого по-точно да се обърна,ако можете с нещо да ми помогнете като съвети ще съм ви благодарен...
rokoko2
Нов потребител

Re: записна заповед

Мнениеот nasso_5 » 19 Фев 2012, 22:37

отиваш в СРС-партер,където се вадят св.за съдимост...има образци и процедури...
Никой няма да го води в съда...плаща се 2% Държ.такса т.е. 20лева и чакаш...
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Re: запис на заповед

Мнениеот neutralen » 21 Фев 2012, 18:02

Документа за който споделяте, че сте подписали се нарича ЗАПИС НА ЗАПОВЕД, а не "записна заповед", но може и да не е Запис на заповед а някакъв друг документ/примерно - разписка/, ако няма предвиденото в закона съдържание. За това покажете документа на Вашия адвокат и той ще Ви каже какво да правите. Успех !
neutralen
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство