начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ПОМОЩ СЪДИЯ ИЗПЪЛНЕТЕЛ

ПОМОЩ СЪДИЯ ИЗПЪЛНЕТЕЛ

Мнениеот olga22 » 29 Фев 2012, 17:04

Получих покана за доброволно изпълнение от съдия изпълнител, като наследник на майка ми, която е починала преди 3 години. Цитира се изпълнителен лист от 2000 година. Задължението е към Топлофикация. Искам ако може някой да ми отговори, защо чак сега разбирам за тези задължения и няма ли някаква давност. Предварително ви благодаря.
olga22
Младши потребител

Re: ПОМОЩ СЪДИЯ ИЗПЪЛНЕТЕЛ

Мнениеот inspectora » 29 Фев 2012, 17:26

olga22 написа:ако може някой да ми отговори

olga22 написа:защо чак сега разбирам за тези задължения

1.Защото майка Ви не Ви е съобщила за тях.
2.Защото СИ не стои на портите до Св.Петър, за да знае кой кога си получава ключа, та да търси наследници.
olga22 написа:и няма ли някаква давност

Има някаква давност, но ако си мислите, че някой ще я прилага служебно ... пък и във всеки конкретен случай давността започва да тече, прекъсва, спира по различно време, тъй че я е изтекла, я - не ...

И за допълнение - какво си мислите, че означава давност?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот olga22 » 29 Фев 2012, 17:47

2007 година имаше някакви изпълнителни дела поинтересувах се и съм платила всичко по тях, но за това чак сега разбирам.
olga22
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 29 Фев 2012, 17:57

olga22 написа:2007 година имаше някакви изпълнителни дела поинтересувах се и съм платила всичко по тях, но за това чак сега разбирам.

Има два варианта:
1.Плащате каквото искат.
2.Проверявате как стоят нещата с давността /а и не само/ в конкретния случай и вземате решение дали да плащате, или да се опитате да се освободите от задължението по някакъв начин. Просто трябва да се види конкретиката на казуса. Ако не можете сама - банално, но => адвокат!

Не звучи като да е съвсем загубена кауза: и.д. от 2000г., починал длъжник - все факти, които дават надежда, че може и да има някъде светлинка, но пък може всичко да е наред и в крайна сметка да трябва да се плаща ...

Успех!
inspectora
Активен потребител

Мнениеот stefan_ » 07 Апр 2012, 10:32

След като ИЛ е от 2000г. и не е имало досега действия по него, то можете да бъдете спокойна. Загубеное правото да се събира съдебно задължението, просто трябва да си пуснете жалба с това основание до съда.
stefan_
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство