начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Телефонен тероризъм от С.Г. груп

Телефонен тероризъм от С.Г. груп

Мнениеот tottick » 09 Апр 2012, 22:48

Здравейте, от около месец имам ужасяващ проблем с въпросната колекторска фирма, получавам средно по 400 - 500 повиквания на ден, включително заплахи. Става въпрос за задължение на стойност под 100 лева и съответно отпреди повече от 3 години към мобилен оператор Глобул. След като обясних, че съм наясно със закона горе долу(банков служител съм), ми беше казано, че ще бъда "емоционално тормозена", докато не заплатя, в едно от оставените гласови съобщения бях подканена да "попъшкам", също така ме наричат и "софийска ..........." и т.н. и т.н. не ми се изброяват вулгаризмите. Въпросът ми е, какво мога да направя в съответния ред за да си търся правата и да прекратя този терор, тъй като позвъняванията са от 8 до 18, сякаш нямат друг клиент освен мен. Освен това Глобул не са ме уведомили за продажбата на задължението ми, в момента чакам и копие от договор, защото бих искала да се консултирам с адвокат! Положението с въпросната съмнителна колекторска фирма е повече от драматично, доколкото се поинтересувах в интернет пространството не съм изолиран случай, просто плачат за съд! Моля, помогнете ми с насоки, защото съм лаик правото, а искам да си търся правата!
tottick
Нов потребител

Re: Телефонен тероризъм от С.Г. груп

Мнениеот TheOldMan » 09 Апр 2012, 23:01

Прехвърлете всички входящи обаждания до новинарския телефон на някоя национална телевизия :) Ще изкарате ден-два без телефон, но вероятно безобразията на тая фирма най-накрая ще предизвикат медиен интерес.
А ... що не вземете да им платите тия 100 лева? Това е цената на 1-2 консултации с адвокат... които едвали ще ви стигнат ако решите да се борите с тях.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот tottick » 10 Апр 2012, 00:32

Всъщност задължението ми е 30 лева, цитирах 100, тъй като доколкото знам не могат да ме съдят съответно за по-малка сума. Въпроса е принципен, ако има правен път, по който да търсят задължението, да заповядат! Похватите им приличат на някакви мутренски прийоми от 90-те, допреди седмица може би се бореше гнева със смеха, но вече положението е извън контрол. Взела съм си отпуска, за да подавам жалби (без да съм убедена в ефекта) Идеята за телефона е даже много добра, но проблема е, че телефона ми е служебен... Въпреки това ще помисля в тази посока. Помагайте със съвет до кои институции да подам жалба и съответно, какви действия мога да предприема!
tottick
Нов потребител

Мнениеот chadel » 11 Апр 2012, 15:19

За 12 лева си направете кефа да пуснете една частна тъжба до съда за обида :D (12 лв е държавната такса).
chadel
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство