начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ЧСИ Мариян Петков - запор по сметка

ЧСИ Мариян Петков - запор по сметка

Мнениеот atomfan » 27 Авг 2012, 21:11

Здравейте,
Имам проблем с ЧСИ Мариян Петков, който отказва да вдигне частично запора по сметката в която ми превеждат минимална работна заплата. Мотивът, е че не признава официалното извлечение по сметката издадено от банката. Изисква някакво уведомление с мокър печат?!
Моля, за адекватна помощ.
atomfan
Нов потребител

Re: ЧСИ Мариян Петков - запор по сметка

Мнениеот Гост. » 27 Авг 2012, 21:30

Здравейте.
Първо- никога не харчете пари, които не може да върнете. Златно правило.
Второ- никога не поръчителствайте, дори на най-ближният си.
Трето- направете минимум усилие ( като във вица: "пусни поне един фиш, по ягодите"). Снабдете се с удостоверение от работодателя видно от което трудовото ви възнаграждение с ежемесечен размер на .... се заплаща по реда на чл. 270, ал.3 КТ и се превежда на влог по посочена от вас банкова сметка, както следва......... при банка Бурканбанк.
Заверен препис от горното доказателства прилагате към нарочна молбица-прошение, входирате при СИ, в която развивате доводи за вдигане на запора върху банковата ви сметка, защото е налице несеквестируемост за това ви вземане.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот atomfan » 27 Авг 2012, 22:02

Благодаря за навремения отговор.
Може ли само да уточните тази молба -прошение какво трябва да представлява?!
Поздрави.
P.S. много готина снимка :)
atomfan
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 28 Авг 2012, 00:40

atomfan написа:Може ли само да уточните тази молба -прошение какво трябва да представлява?!

"Моля вдигнете запора на сметката ми /или там частично ли - де да знам/, защото това е заплата. Прилагам "мокър печат"!" :D

Свободен текст описвате какво молите и какво прилагате ...
poli_g написа:развивате доводи за вдигане на запора върху банковата ви сметка, защото е налице несеквестируемост
inspectora
Активен потребител

Мнениеот marlex » 30 Авг 2012, 20:41

atomfan благодаря за рекламата! :)

Както ти препоръчаха по-горе: официално изявление от работодателя, че по еди коя си сметка ти превежда заплатата ще свърши работа за частично вдигане на запора - до размера на получаваното там трудово възнаграждение. Донеси такова с молба от теб.
Ако работодателя беше удържал редовно от заплатата ти, запора на сметката нямаше да се появи.
Лек ден!
marlex
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 30 Авг 2012, 21:22

:roll: Е, простете колега, но не виждам (правна) пречка да му бяхте казал тези думи на човека, когато е идвал при вас. Не сте адвокат на длъжника, но не сте адвокат и на взискателя. :) Преди ЧСИ, сте Човек.

След като е ясно, какво иска длъжника, а няма пречка да го сторите като ви донесе "онзи документ с мокрия печат"( според мен и заверен препис от него е достатъчен)- би следвало да се върне тук и да каже две благи думи, че примерно сте спазил нормата. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот marlex » 01 Сеп 2012, 11:01

poli_g написа::roll: Е, простете колега, но не виждам (правна) пречка да му бяхте казал тези думи на човека, когато е идвал при вас. Не сте адвокат на длъжника, но не сте адвокат и на взискателя. :) Преди ЧСИ, сте Човек.

След като е ясно, какво иска длъжника, а няма пречка да го сторите като ви донесе "онзи документ с мокрия печат"( според мен и заверен препис от него е достатъчен)- би следвало да се върне тук и да каже две благи думи, че примерно сте спазил нормата. :)

Няма за какво, колега :)
Напълно съм убеден, че точно това му е обяснено... нали не мислите, че това е единствения такъв случай. Такива вдигания на запори заради получаван несеквестируем доход по сметката са ежедневие.

"Преди ЧСИ, сте Човек." - много ми хареса, мерси... аз си го знам, ама друго е друг да ти го каже :)
marlex
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство