начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Кредитна карта и пробем с глобул.

Кредитна карта и пробем с глобул.

Мнениеот ivan34 » 17 Дек 2012, 20:31

Накратко бях в чужбина доста време и наскоро се прибрах. Бях оставил кредитната ми карта на брат ми , в случай че му потрябват средства. Той изтеглил всички пари от нея и не е вкарвал никакви вноски по нея. От тогава година и нещо , банката трупа лихви , такси и комисионни. Така от кредитна карта с лимит 1 000 лева, в момента банката иска 2 800 лева , без дори да са ни пратили на частен съдия изпълнител. Въпроса ми е следния:
Има ли право банката да си трупа лихви с години , без да даде делото на съд . Има ли срок в който банката трябва да спре кредитната карта и да спре да трупа лихви на своя глава ?

Вторият ми въпрос е свързал със мобилен оператор. Пак на брат ми бях оставил телефон на мое име със сключен договор към Глобул. Той разбира се още на втория месец не е платил сметка от 40 лева и Глобул веднага е спрял всякакви обаждания от този номер и е изискал 240 лева, които спрямо договора се дължат , ако има забавяне по плащането на сметката. Трябва ли да се плаща цена , която реално не е изразходвана ?

Благодаря предварително.
ivan34
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство