начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Не мога да разполагам с парите си преди падежа на кредита ми

Не мога да разполагам с парите си преди падежа на кредита ми

Мнениеот ystoilov » 22 Фев 2010, 18:30

Здравейте,

Имам следния казус - имам тригодишен кредит "Автомобил" от ..една банка. Падежът ми е 15-то число и сумата по кредита се тегли автоматично на въпросната дата. Имам две драми, но една е основната - 15 число за месец февруари беше понеделник. Балансът в сметката ми в неделя (14 фев) беше със 20% по-малко, отколкото е вноската по кредита. Отидох до банкомат да изтегля малка сума, но получих бележка с текущ баланс 0.001 лв. После проверих в онлайн банкирането и видях, че всичките налични пари от сметката ми са изтеглени с предна дата 15 февруари за погасяване на вноска и лихва по кредит. И тъй като това е недопустимо и алогично - веднага потърсих служител от банката за съдействие. По телефона не бяха кометентни и не успяха да ми кажат защо парите са ми изтеглени предварително. На следващия ден, понеделник (15) отидох до близкия клон да си внеса остатъка от сумата по кредита и да разбера защо не разполагах с парите в сметката си предишния ден - кредитния инспектор прави справки в продължение на 30 мин и не успя да ми даде логично обяснение.

В договора ми изрично е споменато, че парите ми се удържат в деня на падежа, а не предварително. Още повече - според договора ми - ако падежът се пада в почивен ден, то сумата се тегли в следващия работен. Т.е. по никакъв начин не могат да бъдат оправдани, че са изтеглили парите предварително.

Въпросът ми е - може ли да се направи нещо и да получа някакво обезщетение? Как е най-разумно да подходя по случая? Лошото е, че едва ли бих могъл да докажа, че не съм разполагал с парите си в деня преди падежа.

Месец март отново се пада 15 число да е понеделник - пак ще следя как ще се случат нещата.

Поздрави,
Данчо
ystoilov
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство