начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос, и молба за помощ-съвет

Въпрос, и молба за помощ-съвет

Мнениеот naty123 » 05 Мар 2010, 19:42

Здравейте,
Имам следният въпрос:
Имам предсрочно изискуем кредит, на основание на кето ми е наложен запор на заплатата... от ЧСИ ...до тук добре.
Обаче какво се получава на практика:
Зплатата ми се превежда по банкова разплащателна сметка (карта), след като се приспада запорираната сума и остава сумата Х с която трябва да преживявам и да си плащам сметките ( добре, нямам против, щом така се е случило :( ), всичко си е в реда на нещата "щом си взел - ще веръщаш" , обаче сега същият този ЧСИ ми натресъл и блокиране на банковата сметка, и нямам представа на какво основание след като вече е постановено "наказание и действие - запор на заплатата" в рамките на съдебното постановление по делото ( на което така и не съм присъствала, поради това че то е протекло незнайно кога и аз получих известието за постановлението МНОГО след крайниет срок за реакция, обжалване или каквото и да било - Свършен Факт!!!) врамките на определена сума,м която автоматично се приспада от моята заплата и това не се е променяло!
Питането е , какво мога да направя за да спра това своеволие ( по мое виждане, след като си понасям наказанието защо ме тормози тоя бастун?).
Другото което установявам след подробна справка от банката е че блокираната сума е далеч по-голяма от постановеното съдебното решение... и незнайно как е пораснала въпреки че сумите по запора си текът вече 2 години?!? Къде са отишли тези пари? и защо искат да плащам повече от определената чрез СЪД сума, бключваща ТАКСИ, ЛИХВИ, КОМИСИОННИ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО?
ще помоля ако някой може и се наема да даре решение на проблема да го направи, и ако има вариант за някаква защита от подобни безобразия нека се свърже с мен. благодаря предварително!
naty123
Нов потребител

Re: Въпрос, и молба за помощ-съвет

Мнениеот freelance » 08 Мар 2010, 12:25

Здравейте, Не знам какви справки правите по банки, но мястото където трябва да направите справка е при съдия изпълнителя. Да проверите делото, размера на задълженитето, главница, обезщетение - това което вие наричате лихва, разноските, комисионите, такси ако има такива. После да проверите какви суми са постъпвали по изпълнителното дело и как са разпределяни те от ЧСИ, т.е. какво е погасявано с тях. После си направете едно искане пред ЧСИ, след като покриете разноските и таксите, всички постъпващи суми да отиват за погасяване на главницата. И най-вече, обърнете се към адвокат, който да ги следи тия работи и да се грижи вместо Вас размера на задължението Ви да не се увеличава непрекъснато :)
freelance
Младши потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 08 Мар 2010, 16:37

по един дълг редът за погасяване по закон е: разноски, лихви, главница. Има законово определен размер на разноските в частта на таксите на ЧСИ, както и някакъв максимум за адвокатския хонорар. Само дето за това може и да не се допусне обжалване по новия ред / звучи едва ли не като ordine nuovo - фашистката доктрина в Италия при Дучето/. Може да се направи експертиза от вещо лице - икономист. Редно е да се види какво е плащано със запора и доколко е платено. Случва се и да забравят, както и да грешат.
Най-добре си направете консултация при адвокат - цивилист. На сляпо може само да се гадае.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот usra_ovcova » 08 Мар 2010, 17:30

naty123 написа:Здравейте,
Имам следният въпрос:
...ще помоля ако някой може и се наема да даре решение на проблема да го направи, и ако има вариант за някаква защита от подобни безобразия нека се свърже с мен. благодаря предварително!

Мога и се наемам с проблема,но като се свързах с тебе... :evil:
usra_ovcova
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство