начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Може ли ЧСИ.....

Може ли ЧСИ.....

Мнениеот alexandar25 » 26 Ное 2010, 10:19

Здравейте, искам да Ви попитам, възможно ли е ЧСИ за сълг от 3000 лв да възбранява част от недвижим имот?

Случаят е такъв, че извадиха срещу мен ИЛ за сумата от3000 лв. ЧСИ е наложил възбрана върху част от имота ми. Аз имам няколко купувача вече за този имот, но никой не иска имота с тежести за което ги разбирам. ЧСИ е сменил и бравите на вратите-сега не мога да влизам дори и да показвам имота на потенциални купувачи. ЧСИ ми иска 6 000 лв за да вдигнел възбраната. Казва лихви... X лв и Y лв за разноските по смяна на бравите?? Има ли право на такива действия и ако не какво да предприема?

Хубав уикенд Ви желая
Аватар
alexandar25
Потребител

Re: Може ли ЧСИ.....

Мнениеот Bai_Ganjo » 26 Ное 2010, 10:46

И за 5 лв. може, а вие защо просто не си платите ?
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот silanapravoto » 06 Фев 2012, 13:46

Bai_Ganjo написа:И за 5 лв. може, а вие защо просто не си платите ?

Е, чак за 5 лева Баи Ганјо се е пошегувал, но за плащането е съвсем сериозно вие посъветвал. Ако се сагласи Взискателя ,относно Кредитора да на ЧСИ като пазач на запорираното имущество описано в ИЛ, ЗАПЛАТИТЕ дължимата сума за която е изваден ИЛ, със всички дължими лихви, такси по ЧСИ и прочие, веднага намерете ПАРИТЕ, запалете една свештичка за здраве и на Кредитора и на ЧСИ и благодарете на Бога че сте спасили имота от продажба само да се удовлетвори кредитора с лихвите и разноските за такси и прочие.
Още един път послушайте Баи Ганјо и не се ослушвайте като повечето Андерешковци тук във форума..... :D
silanapravoto
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 06 Фев 2012, 19:45

Ще си направите великолепна услуга ако спрете да търсите форумна самодейност( доста сте се потрудил) и наемете специалист за тея проблеми, така щото дълг от порядъка на 3000лв. не става така автоматично дубъл.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот silanapravoto » 06 Фев 2012, 21:12

poli_g написа:Ще си направите великолепна услуга ако спрете да търсите форумна самодейност( доста сте се потрудил) и наемете специалист за тея проблеми, така щото дълг от порядъка на 3000лв. не става така автоматично дубъл.

Уважаема госпожо Поли,
Защо заблуждавате човека с нјакави съвети от родъ "наемете специалист за тея проблеми", понеже понякога е по-добре да се послуша патило отколкото старило. От както участвам във форума винаги сам се стремил за разлика от много други да подкрепям казаното със сторено или с факти. През 1998 година аз лично слушайки един специялист който ми препоръчаха , штях да загубя своя апартамент на ул. Лайош Кошут № 29 със номинална стојност 95.000 ДМ заради подписана ЗЗ на сума от 18.000 лв. И добре че Кредитора беше разумен, а и още савсем поштен бизнисмен,(Видьо Видев- ВИДОНА ,Ямбол) та ми позволи смичък в присаствие на СИ да продам апартамента и да му варна сумата моментално. Така че не позволи чак да му варна парите без да продавам апартамента, понеже сам просрочил времето и с това ме наказа за просрочката.
Другија случај ,онзи ден, в Белград кадето живея един бизнисмен се самоуби пред имота си, в момента в който са дошли СИ с полицията да изѕнесат личното имуштество на семейството му. Той така се е офлянквал и вместо да намери 120.000 евро и да варне кредита на банката, той е позволил имота му ,който струва номинално 750.000 евро ,да банката го продате за 120.000 евро.И епилогът е познат, едно семейство на улицата уништожено без препитание и главата на семейството,само заради такива специялисти които спасяват ипотекирани имоти.
Трето аз в Сърбия работа повременно когато ме повикат като вещо лице по строителните въпроси и съдебен проценител, така че при ипотекиране цената на имота е поне 100 % по голяма от сумата на заема,т.е на кредита. Отук идва искането на ЧСИ, което е наистина малко и учудващо,и изнудващо, но това е времето на демокрацията и на капитализма драга г-жо Поли... :D

0
silanapravoto
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство