начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Осъден от топлофикация

Осъден от топлофикация

Мнениеот elvirapop » 06 Яну 2011, 13:09

Здравейте,

Имам нужда от помощ/съвет във връзка с изпълнително дело срещу баща ми.
Случаят е следният:

С изпълнителен лист от 03.06.2002год баща ми е осъден от Топлофикация да заплати сумата от 1256лв плюс съдебни разноски и лихви. Баща ми (74год) по никакъв начин не е уведомен за наличието на такова дело и сега 8 години и половина по-късно (декември 2010) получава Покана за доброволно изпълнение от ЧСИ за горепосочената сума плюс близо още 1000лв лихви, разноски на ЧСИ и съдебни такси.Също така му е наложен запор върхо пенсията и заплатата в детската градина, в която той работи по няколко часа дневно).

Странното обаче в целия случай е, че всички задължения по абонтания номер , включително лихви и наказателни такси лично аз погасих на 06.11.2006год след покупко-продажба на недвижимия имот за да може новия собственик да си прехвърли партидата. Пазя касовата ролка(бележка), в която се вижда че всичко до момента на прехвърляне на партидата( 11.2006г) е погасено, а на бележката има и сума подобна на тази за която е осъден баща ми. Сега обаче се оказва, че това не било погасено,понеже служителите от касите на топлофикация не виждали сумите при заведени съдебни дела. Е, въпросите съответно са ми :

1)Възмможно ли е въобще всичко това?

2)Как е възможно при цялостно погасвяване на задължения на абонат и прехвърлена партида, стария абонат да не бъде уведомен, че е осъден и че трябва да плаща още някакви суми? Нали именно с цел всичко да се погаси е платено всичко до момента на смяна на титуляра по партидата.

3) Възможно ли е след толкова години Топлофикация едва сега изведнъж да търси тази сума и лихвите и т.н. и да оспорва заплатеното от нас при положение, че вече веднъж сме погасили "ВСИЧКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ" и тогава никой нито е споменал нито е търсил горепосочените суми?

4)Как да постъпим в този случай? Можем ли да оспорваме някоя от тези суми и как?

Предварително благодаря на всеки, който помогне с каквато и да било информация!
elvirapop
Нов потребител

Re: Осъден от топлофикация

Мнениеот rama » 06 Яну 2011, 13:39

Налага Ви се да посетите адвокат и да му покажете документите, с които разполагате. Той ще направи необходимото и ще Ви обясни какъв резултат може да се очаква.
Така, както сте описали случая, ако твърденията Ви са подкрепени с доказателства, имате шанс.
rama
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство