начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Заобикаляне на закона

Заобикаляне на закона

Мнениеот kleines » 17 Яну 2012, 16:19

Мислите ли, че има основание за жалба до Адвокатската колегия, заобикаляне на закона и т.н., ако адвокат титуляр на вземане го цедира и цесионерът ангажира адвоката-цедент като процесуален представител по изпълнителното производство? Да не вземат да го изтълкуват като заобикаляне на забраната адвокат да пише сам на себе си хонорар? :roll:
kleines
Потребител

Re: Заобикаляне на закона

Мнениеот portokal » 17 Яну 2012, 16:38

Ццццц, този адвокат няма ли си приятели адвокати? :D
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот kleines » 17 Яну 2012, 16:47

Абе той сигурно има :wink: , ама нали и те ще искат от баницата пай :wink:
kleines
Потребител

Мнениеот inspectora » 17 Яну 2012, 17:27

kleines написа:Абе той сигурно има :wink: , ама нали и те ще искат от баницата пай :wink:

Значи няма приятели ... да разбираме :twisted:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kleines » 17 Яну 2012, 17:31

Приятели, приятели, ама сиренето на магазина е с пари :) Да кажем, че няма...
kleines
Потребител

Мнениеот Melly » 17 Яну 2012, 19:22

Лошо... От където и да го погледне човек, все лошо. Първото като да е най-лошо.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 17 Яну 2012, 20:54

:lol: Стоях и си мислех кое му е лошото, но отпосле се зачетох в написаното...
kleines написа:Мислите ли, че има основание за жалба до Адвокатската колегия, заобикаляне на закона и т.н., ако адвокат титуляр на вземане го цедира и цесионерът ангажира адвоката-цедент като процесуален представител по изпълнителното производство? Да не вземат да го изтълкуват като заобикаляне на забраната адвокат да пише сам на себе си хонорар? :roll:

:roll: Първо- този цедент няма приятели, не и сред адвокатите. Жалко.
Второ- не ми стана ясно има или няма уведомление до Д за договорената цесия?( този въпрос има връзка със заплащането на таксите по ИД, мисля).
Трето- на тоя цесионер к`ва му е изгодата ( симулация? :lol: , щото все трябва да имате писмено начало за тея работи, за да си събере цедента парите отпосле)?
Четвърто- което е още по-странно като как цедента ще договаря сам със себе си?( нали по дефиниция цесията е прехвърляне на вземане- като е така, то В е цесионера(приобретател по вземането), който ще договаря с цедента( прехвърлителя по същото), но последния сам със себе си е малко странна конструкция).
Спирам, защото това няма нищо общо със заобикаляне на закона, но и вие си знаете( ако бе така то нямаше да съществува изобщо института на цесията).

п.п. а като страничен минувач се питам за какво ви е тази правна гимнастика- разпореждате се с установено по размер и основание вземане( добре, че е по чл. 410 тая работа, че инак мъка), за да докопате адв. хонорар по изп.д. или дългата данъчна ръка да е настигнала цедента :wink: ?
Няма да питам какво мисли по този въпрос цесионера, защото някак е сигурно, че все пак ще иска част от пая( аз да съм ще ви търся цялото вземане, което е принудително събрано- щото не сме приятели, да кажем, и защото нормата ми го позволява) .
Гост.
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство