начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ТОПЛОФИКАЦИЯ,ще съди Баща ми,който е починал.Аз ли ще плащам

ТОПЛОФИКАЦИЯ,ще съди Баща ми,който е починал.Аз ли ще плащам

Мнениеот mirtila » 28 Апр 2012, 10:46

Здравейте,
случаят е следния:
Имам апартамент,дарен ми от Родителите ми чрез Покупко-продажба,но те имат Пожизнено право на ползване.
Партидата за парно се води на името на баща ми,които почина през 2008г
.През 2006г са спрени 2 от радиаторите в Апартамента.През 2008г се спира изцяло парното.Въпреки това сметките само за преминаващите тръби са 80-70 лв.Полза от Жалби пред Топлофикция-никаква.
На 23.04.2012 в апартамента идва Известие до името на баща ми,че-
-[b]От февруари 2001-до Март 2012г дължи 5600лв главница и 4200лихва.Срокът за рекламация е изтекъл.Ако до 7 дневен срок не се посети приемната на Топлофикация да се постигне споразумение за начин на изплащане на задълженията....ще се стигне до съд.
Аз отидох в Приемната ,казах че баща ми е починал. И започна ходене по мъките.Консултирах се няколко Адвокати и всички ми ми казват различни варианти.
1.Да оставяТоплофикация да води дела
2.Да пиша до Директора на Топлофикация,че аз поемам задължението на разсрочено плащане, но САМО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 3 год.
3.Да изчакам Решение на съда след заведено от Топлофикация дело и тогава да пиша Възражение.
Обърках се напълно, а днес изтича 7 дневния срок даден от отдел"Съдебни вземания"при Топлофикация?
Много моля за компетентно мнение!
Благодаря!
mirtila
Нов потребител

Re: ТОПЛОФИКАЦИЯ,ще съди Баща ми,който е починал.Аз ли ще пл

Мнениеот Гост. » 28 Апр 2012, 11:19

Отговор 1 е правилен- останалото нямам идея защо ви е препоръчано ( 2 е абсурден съвет, 3 е някакъв идиотизъм).

В този случай времето работи за вас- колкото повече тече, толкоз по-добре. :D
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ekostova » 28 Апр 2012, 11:33

Отговоърт не е толкова лесен. Дължимите пари за какво са? Ако нямате протокол за свалени радиатори, съдът не признава със свидетели да се установи, че има свалени радиатори, и че отопляемия обем е по-малък. Трябва да знаете тази сума от какво се е набрала толкова много. И ТОГАВА ДА ПОДПИСВАТЕ КАКВОТО И ДА БИЛО. Ако аз бях на Ваше място, щях да призная вземането само за последните три години и да го разсроча /разбира се, ако прецените, че търсените суми са в кръга на нормалното за отопление/. Защото при другите варианти пак ще ви нахлузят да платита, но със съседбни разноски, което прави ок. 600 - 1000 лв отгоре. И ще хабите страшни нерви, защото цялата система - на отчитане, и пр. е порочна, несправедлива, отвратителна. Има нещо важно: всеки сезон при изравнителните сметки, накрая от топлоразпределителното дружество /Бруната, Техем и др/ Ви изпращат тоталната сума за сезона, която се дължи. Тя /сметката, сумата/ има срок за оспорване 40 дни /може би 45 дни, но все едно/, и след като мине този срок, дължимите суми по дяловото разпределение влизат в сила - не сте се оплакали, и край. Затова, ако аз съм на Ваше място, бих направила следното - идете И ПРИЗНАЙТЕ САМО СУМИТЕ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ и направете разсрочено плащане - т.2 по Вашето изложение. Това ще Ви спести много нерви и пари после. Но ВНИМАНИЕ: ТОПЛОФИКАЦИЯ НЕ ПРИЗНАВА ТРИГОДИШНАТА ДАВНОСТ. Затова се съмнявам, че те ще Ви предложат документ, в която да пишете , че признавате само трите последни години. Затова идете с адвокат, ще му платите 50-80 лв, да дойде с вас, но да знаете какво подписвате. Или ако трябва - да не подписвате нищо. Защото ако подпишете друго, то означава, че си прекъсвате давността и дължите цялата сума. Ако тръгнете да се съдите, има някаква малка надеждица, но късането на нервите ви няма да си струва. Ако пък ви се занимава - оставете да Ви съдят.С поздрави - от адвокат, водил дела с Топлофикация.
ekostova
Потребител

Мнениеот Гост. » 28 Апр 2012, 12:01

Колега, не че нещо съм против, но не мога да се съглася със становището ви при тези факти- починал длъжник, комуто се води, все още!, партидата, претенция ( не, това не е още никаква съдебна претенция- това са бакалски щения на доставчика) за 11 г. вземане и препоръката: признание на вземането за три години назад единствено заради риска от колко?- да видим няма да е повече от 150лв.-200лв. разноски ( ДТ и юк. възнаграждение, без евентуални СИЕ или СТЕ) не приемам за правилен съвет.
Пасивното поведение го ползва- това е моят съвет. Не само за заради процесуалните спънки на евентуалния бъдещ иск, а и заради самата материална претенция.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот mirtila » 28 Апр 2012, 12:32

Това е проблемът,че когато инкасаторката от Топлофикация отчита топломерите,показателите са нулеви.
А сумата за последните 3 г е около 1200лв.
Има много стряскащи суми.
Зимен период 2008/09- месец 11,12, 01,02, суми от 21и 40лева.
И изведнъж за месец- март; 236лв?? месец Април; 483 лева???
Как да не се стряскам.Мръзнем и на всичко отгоре...ще ни съдят?
mirtila
Нов потребител

Мнениеот mirtila » 28 Апр 2012, 12:56

Благодаря и на poli_g и на ekostova.
Излиза, че няма смисъл да ходя да се "договарям" с Топлофикация,след като не признават Давностния период.
Партидата все още се води на името на баща ми.Само да не прехвърлят задълженията на майка ми и да и спрат пенсията.
mirtila
Нов потребител

Мнениеот nasso_5 » 30 Апр 2012, 10:47

Поли е права,за 3 г.давност НО САМО,когато е поискана... има един проблем...Може да не разберете кога е делото ,то да отмине и да платите всичко,дори и повече...Или следете ежедневно сайта с насрочените дела на районния съд ,там 50 % ищци са топлофикация или....пръв заведете дело...
пп
Топлофикация са по разбрани,ама тия от ЧЕЗ..Рекетьори...Не мога да си отпиша партидата,САМО новия собственик имал право.....Да съм си сменил пардидата преди покупко-продажба и др...
Крайно време е да има час по право в началните училища....
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот vik56 » 19 Май 2012, 09:06

Оставете ги да ви съдят, преди това се запишете в организацията на Павел Кърлев. Членският внос е 10 лв. на година. Щом ви заведат дело или тайно ви осъдят веднага отивате при Кърлев. Там имат юристи, които се занимават само с такива дела и знаят как да помагат на хората. Офисът им се намира в началото на централния пазар от лявата страна ако идвате откъм Възраждане. Обикновено има голяма опашка от чакащи, та се въоръжете с търпение.
На топлофикация не подписвайте абсолютно нищо. Те са мошеническа организация.
Виктор Топлийски
vik56
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство