начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Изплащане на обезщетение за лека телесна повреда и обида

Изплащане на обезщетение за лека телесна повреда и обида

Мнениеот nedi_veli » 18 Май 2012, 19:36

Здравейте!
Поздравления за прекрасния форум! Не знам дали това е правилният раздел за темата - ако не е, се извинявам! Бих искала да попитам след като съм спечелила дело за лека телесна повреда и присъдата не е обжалвана на по-горна инстанция как трябва да получа присъденото ми обезщетение - какъв е механизма и какви са сроковете? Благодаря Ви предварително!
Лека вечер!
nedi_veli
Нов потребител

Re: Изплащане на обезщетение за лека телесна повреда и обида

Мнениеот Гост. » 18 Май 2012, 20:53

Плащате по сметка на Рс едни 5лв. и пускате молба да ви снабдят с изпълнителен лист, съгласно присъдените във ваша полза суми. След това си търсите ЧСИ, или ДСИ, и .... по пътеката, по пътеката, та до извора на Белоногата, където ще пиете вода от кладенеца, стига да не е пресъхнал ( разбирайте ще ви съберат дължимите суми, стига да има към какво да се насочи принудителното изпълнение).

Алтернатива- възлагате на колега да свърши тази работа( някак не ми се вярва, че сама сте се справила с обвинението по това че-хе). Платения хонорар за адвокат по изпълнителното ви дело ще бъде събиран ведно с присъденото, ерго- има възвръщаемост.
Гост.
Старши потребител

Re: Изплащане на обезщетение за лека телесна повреда и обида

Мнениеот nedi_veli » 18 Май 2012, 21:22

Много Ви благодаря за изчерпателния отговор! Лека вечер! :)
nedi_veli
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство