начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Помощ!ЧСИ не спира наказателно производство!

Помощ!ЧСИ не спира наказателно производство!

Мнениеот melisa053 » 26 Юни 2012, 17:05

Здравейте на всички!/Първо да помоля да ме извините,ако не използвам правилно правни термини,защото аз съм обикновен гражданин,а не юрист/.Та касае се за следния случай.Съпругът ми имаше постановено наказание /трябваше да заплати 2000лв/ на един господин.Три дни след решението парите бяха внесени по сметка,по която той предостави на нашия адвокат,но не знам защо това не беше посочено пред ЧСИ-то,та на съпруга ми му бе запорирана заплатата, и той продължи да изплаща вече внесената сума.Вече има надвнесени 2000 лв.Ходихме до банката и предоставихме на ЧСИ вносната бележка за въпросната сума,после уверение от ръководството на банката,че сумата е изплатена,но уви пак нищо.взискателят е попълнил декларация/която разбира се не е вярна/,че при него такава сума не е постъпила,но само толкова.Само една декларация,докато ние предоставихме всички необходими доказателства.как да процедираме срещу несериозното отношение и на взискателя?Все още запорът не е отпаднал и на съпруга ми продължават да му удържат от трудовото възнаграждение всеки месец.Това може да продължи до безкрай!Нима банковите документи не са доказателство и не може да се провери дали са достоверни или не?Помогнете ми моля!Предварително благодаря на всички!
melisa053
Нов потребител

Re: Помощ!ЧСИ не спира наказателно производство!

Мнениеот Гост. » 26 Юни 2012, 18:02

С документите и при адвокат. Няма по-добър съвет от този.

Като тарикатее на дребно тоя В, бой по канчето, така щото идва миг, когато ти додява сериозно от дребосъчковци. Колегата ще погледне книжата и ще каже дали ще водите ново дело, дали пък няма да сезирате и прокуратурата, но все таки, ако вс. ви е ок. ( там основание за плащане, коректна банкова сметка, че да не излезе, че сте платили на трето лице)- аз, лично, бих го пердашила с дела- хем ще ми върне парите, хем няма да плащам разноските на СИ, хем и адвокатското възнаграждение ще ми плати, хем и прокуратурата ще се занимава с него- за разнообразие.
Почтеността не е порок, по ягодите.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот melisa053 » 26 Юни 2012, 18:34

При адвокат вече ходихме /и той се видя в чудо/!как може ЧСИ от нас да изисква един куп документи,а от взискателя за доказателство -просто една гола собственоръчна написана декларация,с която декларира,че не бил получил сумата!Относно това,"че може да се окаже ,че сме платили на трето лице",просто няма как?!Когато е приключило делото той е предоставил една сметка в дадена банка,а при сезирането на ЧСИ-то съвсем друга,във различна банка,но и двете сметки са на негово име/на взискателя/,и в двете сметки са описани номер на делото ,от коя дата е ,както и причина за внасянето на парите,Така,че по мое мнение всичко е точно,то е видно и с просто око!Мен ме притеснява факта,че и ЧСИ-то не се произнася относно нашите документи. :roll:
melisa053
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 26 Юни 2012, 18:50

Колегата, дето се видял в чудо трябва да го смените. Съжалявам, че го пиша.
Има начин да разрешите спора, при това доброволно като направи нужното, за да си получите парите( с толкова доказателства да се виждаш в чудо е .. нелепо), ако не успее доброволно- ще съдите и СИ, и дребосъчкото ( тоя последния направо си плаче за максимални разноски).

п.п. нещо съм афектирана, но причината е у мен.
Гост.
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство