начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

помощ!!!възможно ли е прекратяване по давност?

помощ!!!възможно ли е прекратяване по давност?

Мнениеот danaq_v » 27 Юли 2012, 10:28

Здравейте! Ето и моят казус, доста е оплетен, надявам се да го представя максимално ясно:през 2000 пред ОС срещу мен е заведено дело, и е наложена обезпечителна заповед. През 2001г. е изкаран и изпълнителен лист. Наложена е възбрана върху единственото ми жилище.В края на 2001 г. ищеца спира изпълнителното дело. До 2007 година делото е преобразувано от държавен към частен и в последствие към друг частен съдебен изпълнител, като до 2007 г. изпълнителното дело не е възобновявано по молба на ищеца, нито са предприети действия от страна на ЧСИ. през 2008 г. е насрочен опис на имота, след описа прехвърлих чрез дарение имота на двете ми деца.След това ЧСИ насрочва първа публична продан, която е обжалвана(без отговор), насрочена е и втора публична продан, която също е обжалвана (без отговор),но независимо от това е издадено постановление за възлагане, което също е обжалвано, но отново без никакъв отговор. През 2011г. е постигнато споразумени м/у длъжника и ищеца , исканията на ищеца са удовлетворени и с негова молба , възбраната върху имота е вдигната.ЧСИ спира производството. Непосредствено след това изпълнителното дело е възобновено по искане на ищеца, въпреки платените от моя страна такси (1800лв.)за прекратяване на изпълнителното дело. Междувременно децата ми продадоха имота, но ищеца заведе Павлов иск. Какви са последиците и какви са нашите права, с които да се защитим?
Безкрайно Ви благодаря за отделеното време и внимание!
danaq_v
Нов потребител

Re: помощ!!!възможно ли е прекратяване по давност?

Мнениеот neutralen » 27 Юли 2012, 13:38

Консултирайте се с адвокат. От вашето инфо липсват данни за извършени процесуални действия от 2001 г, когато е постановено "спиране" да 2007 г, а те са от съществено значение да се прецени дали не е настъпила перемпция/прекратяваане изп. производство по силата на закона/ и ако е така, как е възобновено - дали не са налице други процесуални нарушения. А това е много важно.
neutralen
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство