начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблем с адресна регистрация на закупен имот!!

Проблем с адресна регистрация на закупен имот!!

Мнениеот cstaneva » 05 Сеп 2012, 15:59

Здравейте,

Имам следният казус:
На 11.04.2011 г. придобих имот, като в законовия срок съм подала заявление за промяна на постоянния адрес. Лицето, от което закупих имота до момента не е подало нито декларация за отписване на имота от СО Дирекция ПАМДТ, нито заявление за промяна на постоянния си адрес в ОТДЕЛ "АДМИНИСТРАТИВНО ОБСЛУЖВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО", ЕСГРАОН.

На 03.05.2012 г., в следствие на гореописаното, съм подала молба до районния кмет и до ЕСГРАОН, а на 06.08.2012 г. съм подала молба до началника на Четвърто РПУ, въпросното лице да не бъде регистрирано с постоянен адрес на адреса на закупения от мен имот.

Междувременно на моя адрес получих уведомление по чл. 47, ал. 1 и ал. 2 от ГПК и заплахата, че предстои принудително изпълнение на опис на движимите вещи на лицето, от което съм закупила имота, при това – със съдействието на ПОЛИЦИЯ и КЛЮЧАР. На 09.07.2012 г. в кантората на ЧСИ съм подписала декларация, че лицето не живее на адреса и не притежава движими вещи там.

Според документа за покупко-продажба на имота, личната карта на лицето е издадена на 23.08.2002 г. и е валидна съответно до 23.08.2012 г. Принципно, лицето не живее в България. Днес разбрах, че все пак лицето, въпреки, че в продължение на повече от година не е било собственик на имота и въпреки всички подадени молби от моя страна, е сменило личната си карта на 04.05.2012 г – като вписаният постоянен адрес в новата му лична карта отново е адресът на закупеният от мен имот.

Когато подавах молбата до районния кмет и до ЕСГРАОН, служителката в деловодството ми каза, че всичко зависело от неговата добра воля – той сам да предприеме някакви доброволни действия и да смени личните си документи с друг постоянен адрес, и че принципно аз нищо не мога да направя, за да го „принудя”. От тяхна страна, единственото, което имат като ответна реакция, когато той благоволи да прояви добра воля, е да го глобят с някаква символична сума. В Четвърто РПУ пък казаха, че те не могат да направят абсолютно нищо, защото паспортната служба работи с информация от общината – ако той сам не благоволи да подаде заявление за смяна на постоянния си адрес в общината, няма как те да предприемат каквито и да било действия или да откажат издаването на лична карта.

Въпросът ми е какво мога да направя аз, за да се обявят личните му документи, издадени на 04.05.2012 г. за невалидни (примерно) и да бъде лицето по някакъв начин принудено да се де-регистрира от моя постоянен адрес и съответно (понеже знам, че все още дължи пари към държавни институции и банки / финансови организации) – да не получавам в близко и далечно бъдеще евентуални подобни „честитки” от ЧСИ??

Благодаря предварително за отделеното време!
cstaneva
Нов потребител

Re: Проблем с адресна регистрация на закупен имот!!

Мнениеот Pause » 05 Сеп 2012, 17:17

Желателно е при ,такива случаи да си пазите документите за придобитите движими вещи напр.гаранционни карти,фактури,касови бележки и др. с което да направите основателно възражение пред СИ и да се впише в протокола за опис.Така ,бихте си спестили да водите дело да си ги връщате обратно ,което предполага и законосъобразност на извършените изпълнителни действия.При eвентуално получаване в близкото и далечно бъдеще честитки. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство