начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

Запитване ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запитване ?

Мнениеот burn- » 03 Юли 2013, 17:25

Здравейте колеги ще съм ви благодарен ако е възможно да ми отговорите на няколко въпроса, за което ви благодаря предварително.Въпросите ми са следните:1.Вярно ли е че младшите адвокати имат право да са само служебни адвокати и чак след 5 годишен срок имат право да водят самостоятелно граждански и наказателни дела ? 2.Ако успешно издържа изпита за адвокати и се впиша в адвокатска колегия Добрич мога ли да практикувам във Варна или Шумен примерно ? 3.Ако се запиша в адвокатска колегия Шумен примерно мога ли да се прехвърля в друга адвокатска колегия да речем Варна без изпит или трябва да държа изпит наново ? 4. Ако имам над 5 годни юридически стаж и реша да се запиша като адвокат в някоя от адвокатските колегий в страната вярно ли е , че таксата която трябва да заплатя е по скъпа да речем вместо 700 лв. трябва да заплатя 2000 лв ?
Още веднъж ви благодаря предварително за отговорите всичко добро лек ден . :))))
burn-
Младши потребител

Re: Запитване ?

Мнениеот p_n_n » 03 Юли 2013, 20:45

burn- написа:Здравейте колеги ще съм ви благодарен ако е възможно да ми отговорите на няколко въпроса, за което ви благодаря предварително.Въпросите ми са следните:
1.Вярно ли е че младшите адвокати имат право да са само служебни адвокати и чак след 5 годишен срок имат право да водят самостоятелно граждански и наказателни дела ? Не е точно така, :P вижте Закона за адвокатурата /чл. 20, ал. 6 и ал. 9/.
2.Ако успешно издържа изпита за адвокати и се впиша в адвокатска колегия Добрич мога ли да практикувам във Варна или Шумен примерно ? Разбира се, няма никакъв проблем за това.
3.Ако се запиша в адвокатска колегия Шумен примерно мога ли да се прехвърля в друга адвокатска колегия да речем Варна без изпит или трябва да държа изпит наново ? Можете да се прехвърляте...
4. Ако имам над 5 годни юридически стаж и реша да се запиша като адвокат в някоя от адвокатските колегий в страната вярно ли е , че таксата която трябва да заплатя е по скъпа да речем вместо 700 лв. трябва да заплатя 2000 лв ? Има нещо вярно в това, обърнете внимание на факта обаче, че за вписване в някоя от адвокатските колегиИ, болднатата кфалификация е излишна дума във въпроса Ви, колега!.. :wink:
Още веднъж ви благодаря предварително за отговорите всичко добро лек ден . :))))
p_n_n
Потребител

Назад към Взаимопомощ