начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

Несъответстваща дейност на професията

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Несъответстваща дейност на професията

Мнениеот georgi_hr » 29 Юни 2013, 17:25

Здравейте! Първо да започна от там, че съм студент 1-ва година в ЮФ на Софийски университет. У мен възникна запитването относно предмета на изучаване на Организация на правозащитните институции. Тъй като учихме кои са несъответстващите дейности, които не могат да се упражняват от действащ магистрат или от юрист, но никъде не бе споменато дали може да е регистриран като земеделски производител ( ЗП). По Наредба за земеделските производители няма изискване физ. лице да не е студент. Става въпрос за кандидатстване по европейска субсидия по мярка 112 за финансиране. Дали ще мога да кандидатствам и това ще попречи ли на стажуването ми след успешно завършване?
ПС:Благодаря ви за разбирането, но мисля, че всеки е бил начинаещ.. някога.
georgi_hr
Нов потребител

Re: Несъответстваща дейност на професията

Мнениеот eurolinker » 02 Юли 2013, 13:12

Здравей Георги. Няма да ти отговоря на въпроса директно, все пак си вече в ЮФ.
Виж чл. 2 т.1 ТЗ във вр. с чл. 195 ал 1 т. 3 и 4 от ЗСВ и помисли. Ако имаш все още колебания, пиши тук какъв смяташ, че трябва да бъде отговорът на въпроса ти.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Re: Несъответстваща дейност на професията

Мнениеот georgi_hr » 05 Юли 2013, 10:09

Разсъждавам така, че щом земеделието не е търговска дейност, то тагава няма да има пречки лицето да е земеделски производител. Моля, да ме поправите, ако греша. :?
georgi_hr
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ