начало

Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател Прокурорската колегия отново отказа да върне Александър Мумджиев като следовател

Договаряне сам със себе си

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договаряне сам със себе си

Мнениеот anibas » 02 Авг 2013, 13:04

Здравейте!
Ако в качеството си на адвокат в договор за правна помощ и съдействие, договоря със себе си като ФЛ, ххх лв. адвокатско възнаграждение за представителство по гражданско дело, съдът дали ще уважи и ще присъди ли направените по делото разноски и за адвокатски хонорар, съобразно договора?
anibas
Нов потребител

Re: Договаряне сам със себе си

Мнениеот borovinka » 02 Авг 2013, 13:51

Хахаха. Темата е много петъчна :wink: .
Според вас ще го уважи ли?
Допустимо ли е упълномощаване сам на себе си, според вас?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: Договаряне сам със себе си

Мнениеот chandra » 02 Авг 2013, 14:00

Аз не схванах много питането, дали е допустимо да сключите договор за правна помощ ако имате пълномощно от клиента, в което е посочено, че имате право да договаряте и сам със себе си, и на базата на него да се "упълномощите" или... адвокат Х упълномощава себе си - последнатат конструкция ми се види абсурдна, първото ми предположение е възможно, но трябва да има изрична клауза в пълномощното в този смисъл... :mrgreen:
chandra
Потребител

Назад към Взаимопомощ