начало

Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС

за пореден път бях прецакан от един уличен тръговец

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

за пореден път бях прецакан от един уличен тръговец

Мнениеот ivo7676 » 06 Яну 2014, 16:14

Привет на всички. Нов съм във форума и се извинявам ако не съзнателно наруша някое от общоприетите правила. Въпроса ми е следния --- КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА? Става дума за следното: Днес за пореден път бях прецакан така да се каже от един уличен търговец, човек който продава хранителни стоки /плодове и зеленчуци и др./ на самия тротоар пред един блок на оживена улица без касов апарат, без кантар за тегло и предполагам и без разришение от общината за продажба на въпросното место, а за произхода на стоката, здравния и хигиенен статус въобще да не говорим. Измами ме с качеството и грамажа на продукта който купих от него и след като видях че не е точно това което исках и пожелах да върна стоката а той парите ми, отговора му беше закупена стока не се връща :evil: Опитах да постигнек консенсус но не става, както и да е аз вече изгорях с няколко лева, но искам да предпазя други хора от това ограбване и за това питам към коя институция да се обърна, какво да направя за да бъде санкциониран въпросния търговец и да му бъде забранено да продава там. Само да добавя че въпросния търговец го познавам /по визия/ от квартала е, не е производител 100% съм сигурен, нямам представа от къде купува стока. И от др. хора съм чувал че и с тях е постъпил по същия начин. Коя институция да информирам за да си понесе заслуженото ?
Предварително благодаря !
ivo7676
Нов потребител

Re: "към кой да се обърна"

Мнениеот andrea » 06 Яну 2014, 17:07

Столичен инспекторат, за да му направят проверка. По принцип не е трябвало да купувате нищо от подобен непроверен източник, не че в големите вериги магазини качеството е винаги добро, но поне се правят някакви проверки от време навреме :lol: :lol: :lol: Евентуално могат да му наложат глоба, в зависимост от установеното нарушение...
п.п. а тук можете да подадете онлайн сигнал - http://www.babh.government.bg/bg/signal.html
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
Аватар
andrea
Активен потребител

Мнениеот ivo7676 » 06 Яну 2014, 17:12

Установено нарушение --- продава без касов апарат, на тротоара без разрешение от общината, стоките са му върху картон направо на земята или от багажника на колата. Няма документи за производител или каквато и да е фирма. Всичко това се случва в Пловдив.
ivo7676
Нов потребител

Мнениеот ivo7676 » 07 Яну 2014, 10:32

Стига бе колеги. Никой ли няма идея как да се процедира в случея ?
ivo7676
Нов потребител

Re: за пореден път бях прецакан от един уличен тръговец

Мнениеот datajumanji » 07 Яну 2014, 14:54

и като какъв колега се явяваш в случЕя?
процедурата се нарича: "гражданска съвест" или казано като за хора като теб: купувай само от търговски обекти работещи по законоустановеният ред.

в случЕя мога да ти кажа само: "Никой не те е паднал!!!"
Всъщност, паднал те е поне още веднъж преди последното падане, ама ти не си извлякъ извод от падането и си отишъл та си се паднал още поне веднъж...
datajumanji
Потребител

Назад към Взаимопомощ