- Дата и час: 15 Фев 2025, 02:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Домашна ракия
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Домашна ракия
Забранено ли е да се вари домашна ракия?
Питам понеже по наше село щъкат митничари и пишат протоколи с предупреждения. Аз не съм чувал от ЕС да да забранявали.
Питам понеже по наше село щъкат митничари и пишат протоколи с предупреждения. Аз не съм чувал от ЕС да да забранявали.
- disident
- Потребител
Re: Домашна ракия
Не е забранено, просто дължиш акциз над определено количество.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
А на кого трябва да се оплача за предупрежденията на митничарите?
- disident
- Потребител
disident написа:А на кого трябва да се оплача за предупрежденията на митничарите?
Отговорът е в ЗАСДС:
Чл. 21. (1) От плащане на акциз се освобождават:1. акцизни стоки, когато са предназначени за дипломатически и консулски представителства и представителства на международни организации и членовете на техния персонал;
2. (изм. - ДВ, бр. 63 от 2006 г., в сила от 04.08.2006 г.) акцизни стоки, за които в международен договор, ратифициран, обнародван и влязъл в сила по съответния ред, е предвидено освобождаване от данъци, налози или други вземания (плащания, облагания) с ефект, еквивалентен на косвен данък;
3. акцизни стоки, които са предназначени за въоръжените сили на всяка друга държава, която е страна по Организацията на Северноатлантическия договор, за ползване от тези въоръжени сили; за нуждите на цивилния персонал, който ги придружава, или за снабдяване на техните офицерски трапезарии или столови;
4. (изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) акцизни стоки, които се внасят с международни пощенски и други пратки, в рамките на разрешения безмитен внос съгласно митническото законодателство;
5. (нова - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 109 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) тютюневи изделия, алкохол, алкохолни напитки, закупени в друга държава членка от физически лица за лични нужди и превозвани от тях в количества, определени с правилника за прилагане на закона;
6. (нова - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) акцизни стоки, които са предназначени за институциите на Европейската общност;
7. (нова - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) внасянето или въвеждането от друга държава членка на електрическа енергия и природен газ;
8. (нова - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) етилов алкохол, съдържащ се във внасяните или въведените на територията на страната продукти, които по своите характеристики не са предназначени за консумация като храни или напитки или които не са предназначени като добавки при производството на храни или напитки;
9. (нова - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) внасянето или въвеждането от друга държава членка на кокс и въглища от лица по чл. 57а, ал. 1, т. 1;
10. (нова - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) изнасянето на въглища и кокс от лицата по чл. 57а
С други думи, ако случаят ти попада в предвидената хипотеза, може спокойно да си вариш ракията и не дължиш нищо на никого.
- nk7702n
- Старши потребител
М да! Явно ще трябва пак да се оплаквам кесим както го направих с прокуратурите та за хубавата работа ми уредиха скапване на скапаното здраве в Карлуково с вещото съдействие на три вещерни лица от голямото добрутро в Плевен. Имам едно каче с материал а няма къде да го сваря всички ги бачка шубето а след психарията станах зависим от пиячка.
- disident
- Потребител
Ти каза, че вариш ракия, пък не черпиш никого, затова всичко ти се обърква, да знаеш. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Последна промяна nk7702n на 04 Дек 2013, 00:29, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Чети правилно. Писах, че ще варя а не, че съм варил. Като забогатея да си купя казан първо тебе ще почерпя. Ама си дай координатите къде да ти я изпратя. Стига да събера мангизи и да не ме гепят я митничари, я .....
- disident
- Потребител
Пошегувах се, не се стягай! Карай го малко по - спокойно.
Гледай да стъпваш внимателно и никой няма да те гепи.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- nk7702n
- Старши потребител
Спокойно трябва да го карам и заради здравето, че ядосам ли се съвсем блокирам и ракия не помага. Ама за черпенето аз не се шегувам. Обаче най-рано ще стане юли при достатъчно добро развитие на маса ситуации.
- disident
- Потребител
По наше село Кърпачево са издали 3 предупреждения. Просветили са населението, че е законно понеже според някакво министерско постановление било забранено да се вари ракия в нелицинзиран казан. Поисках на един от потърпевшите да му снимам предупреждението и да ви го покажа ама то шубето си е голям страх. Та според слуховете то е така в цялата община Летница. И ха познайте къде се вари ракия? В единствения лицензиран казан като се плаща по 28 лв. Питах ангенция минтници на какво основание се случват събитията ама съм сигурен, че ще ми "отговорят".
Намерих и други подобни събития:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/08/ ... izzeli_13/
Намерих и други подобни събития:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/08/ ... izzeli_13/
- disident
- Потребител
Не може всички в България да произвеждат алкохол без акциз. Първи са започнали да то правят големите фирми с производство от милиони литри, следователно домашните казани трябва да плащат акциз! Това са толкова ясни неща, бе е безмислено да се коментират!
- ivanov_p
- Активен потребител
disident написа:А на кого трябва да се оплача за предупрежденията на митничарите?
Знаеш ли защо все трябва да се оплакваш ?
Защото такова ти е заболяването. А алкохола ти пречи. Повярвай ми.
... нищо, че си намерил място дето ти се връзват ... това не ти решава проблема.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
doc03 написа:disident написа:А на кого трябва да се оплача за предупрежденията на митничарите?
Знаеш ли защо все трябва да се оплакваш ?
Защото такова ти е заболяването. А алкохола ти пречи. Повярвай ми.
... нищо, че си намерил място дето ти се връзват ... това не ти решава проблема.
А ти с коя халюцинация реши, че си доктор психарин пардон психиатър? Ама можеш да се успокояваш с малката досадна подробност, че това е всеобщо заболяване от което си страда маса навалица на планетата.
А къде видя, че нашето по доку-менти водещо се Европейско законодателство имам някакви ограничения в оплакванията?
А случайно да ти направи впечатление, че след като всеки гледа да прее.... е другия нашите нелегални управници страдащи и от кому-нистическо полудяване продължават да ни управляват на всички нива?
Очаквайте да ви затворят кенефите в къщите да направят обществени разбира се срещу заплащане и да се облекчавате там след като има такива индивиди дето са против писането на жалби, молби и прочие дори в този форум.
- disident
- Потребител
Отговора на пресцентъра на Агенция минтици.
pr@customs.bg
To Me
Today at 9:24 AM
здравейте,
не е забранено да притежаваш казан, но е забранено да изваряваш ракия извън регистриран обект. В рамките на рутинния контрол на специализираните малки обекти за дестилиране, съществува и практика собствениците на инсталации без регистрация да бъдат уведомявани за правата и задълженията им.
Регламентирането на варене на алкохол е в Закона за акцизите и данъчните складове, в случай, че желаете да направите справка.
с пожелания за успешна седмица
pr@customs.bg
To Me
Today at 9:24 AM
здравейте,
не е забранено да притежаваш казан, но е забранено да изваряваш ракия извън регистриран обект. В рамките на рутинния контрол на специализираните малки обекти за дестилиране, съществува и практика собствениците на инсталации без регистрация да бъдат уведомявани за правата и задълженията им.
Регламентирането на варене на алкохол е в Закона за акцизите и данъчните складове, в случай, че желаете да направите справка.
с пожелания за успешна седмица
- disident
- Потребител
Е кво ти пука законно или не нали си психичноболен, теб закон не те лови. Щом в психиатрията и парцуца дават.. Кандидатствай пак да та приемат
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
votpuska написа:Е кво ти пука законно или не нали си психичноболен, теб закон не те лови. Щом в психиатрията и парцуца дават.. Кандидатствай пак да та приемат![]()
С коя халюцинация реши, че в Карлуково дават алкохол? Виж обаче наркотиците на хапчета и инжекции са задължителни. След като според християнската религия самоубийството е забранено защо ми даваш съвети да кандидатствам доброволно?
- disident
- Потребител
votpuska написа:Аз да съм казал че съм християнин?
Митре ле!![]()
Е да ама аз съм. Пък след като праведното ни правосъдие взе да ме разработва даже станах малко мюсюлманин. Започнах да надушвам свинете от далеко. Кажи сега за халюцинацията понеже нещо маса народ си страда от това.
- disident
- Потребител
И да ви светна за още съвпадения. И тримата от наше село дето са предупредени от митничари никога не са били с някоя власт. Събитията стават след като дойде на власт сегашното ни правителство.
На фестивала Бардфест в Ловеч тази година бяха поканени само хора, които не се пели никога против някоя власт. В Харманли ако са участвали само обявените в интернет същата работа.
На фестивала Бардфест в Ловеч тази година бяха поканени само хора, които не се пели никога против някоя власт. В Харманли ако са участвали само обявените в интернет същата работа.
- disident
- Потребител
По въпроса спретнах протестна песен: http://www.youtube.com/watch?v=6xVlImLSKtM
- disident
- Потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|