Случая е следния:
Възрастни мъж и жена се разделят по независещи от тях обстоятелства.Те имат брак 30 години.
Жената се мести на нов адрес,а в паспорта е писан този на който къщата е на мъжа й.
Въпроса ми е:Ще се наложи на жената за да си взима нейната пенсия на новото място където живее да й се смени адресната регистрация,а след като мъжа й един ден почине ще може ли да наследи част от неговата пенсия след като те двамата са с две различни адресни регистрации?Ако е да как се процедира?Ако е не какво е най-добре да се направи?
Благодаря предварително на всички който ще се включат!
- Дата и час: 15 Фев 2025, 02:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
важно питане пенсия
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: важно питане пенсия
Пенсията се изплаща чрез пощенската станция по постоянния или настоящ адрес на пенсионера. За да започне изплащането на пенсията на един от тези адреси, лицето трябва да представи съответния документ за адресна регистрация – документ за самоличност с постоянния адрес или документ за регистрация на настоящия адрес.
А по отношение на въпроса дали може да наследи пенсията на съпруга си /ако той почине преди нея, разбира се/, се въздържам да дам отговор. Това е бъдещо неизвестно събитие и не се знае кой от съпрузите ще превари другия, затова планове с пенсията на съпруга не бива да се правят.
А по отношение на въпроса дали може да наследи пенсията на съпруга си /ако той почине преди нея, разбира се/, се въздържам да дам отговор. Това е бъдещо неизвестно събитие и не се знае кой от съпрузите ще превари другия, затова планове с пенсията на съпруга не бива да се правят.
Последна промяна katerinakuch на 17 Мар 2014, 12:05, променена общо 1 път
- katerinakuch
- Активен потребител
мерси,но аз питам дали след смъртта на законния съпруг дали настоящата му жена въпреки новия адрес ще може да вземе частта от неговата пенсия след като той е на друг адрес?
- krasi_plovdiv
- Младши потребител
Знаех си че ще има нападки,но не е важна толкова пенсията искам да знам.Стана ми интересно
- krasi_plovdiv
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|