начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Продажба на МПС на лизинг

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на МПС на лизинг

Мнениеот spspld » 09 Юли 2014, 12:28

Здравейте, бихте ли ми помогнали със следния казус ,като ми обясните как да постъпя правилно.
Имам бус на ,който съм намерил купувач.Разбрахме се с купувача ,в продължение на 1 година да изплати буса на 2 равни вноски. С какъв вид договор бих могъл да уредя законово сделката ?
spspld
Нов потребител

Re: Продажба на МПС на лизинг

Мнениеот kdkrastev1234 » 09 Юли 2014, 14:15

С предварителен договор за покупено-продажба. Описвате отделните вноски по размер и срок на плащане. Окончателното прехвърляне ще стане след плащането на последната вноска. Задължително уговорете неустойка за забавено плащане /напр. трикратната законова лихва/. И рискът е за ваша сметка, тъй като веднага му предавате МПС-то.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Re: Продажба на МПС на лизинг

Мнениеот spspld » 10 Юли 2014, 12:55

Благодаря много за отговора
spspld
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ