начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Ева почина в Банкок но остава заложник на болницата

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ева почина в Банкок но остава заложник на болницата

Мнениеот boniko » 26 Юли 2014, 11:14

Почина племенницата ми Ева Иванова, на 20,07,2014 в Банкок - Тайланд. Тя замина там на лечение със средства събрани от дарителска кампания https://www.youtube.com/channel/UCRRI1Y ... layFKQclcg
Болницата не освобождава тялото и не можем те да си я приберем в България! Аз съм и чичо, вижте случая описан от брат ми във Фейсбук и моля за съвет:
ЕВА я няма
- почина от усложнение. Това което е останало от нея не може да се върне в България.
Умря някъде в Тайван и не се знае дали изобщо ще пристигне в България, за да я погребем, да си вземем последно сбогом с всички които я обичаха и спомогнаха да се съберат средства за лечението, завършило фатално.
Параграф 22.
1. Болницата не освобождава ................... защото дължала пари за последните извънредни болнични услуги.
2. Дарителката сметка вече е под попечителството на съпруга и Кевин, като наследник.
3. Като баща пълномощното което ми даде ЕВА, не важи и не мога да оперирам със сметката, защото не съм и наследник, щял съм боже би да злоупотребя....
4. Кевин не може да напусне Тайланд, като наследник дължи пари на болницата.
5. За да се преведат парите на болницата Кевин трябва да дойде в България.виж. т.4.
Допълнителни въпроси:
- Дали наистина се излекува от рака?
- Дали тази вена, която се спука, не е в резултат от лечението?
- Можеше ли да се предвиди?
- Погребението влиза ли в лечението?
- Дарителка сметка само за лечението ли е или може да се използва за погребение?
- Каква дарителска сметка трябва да се открива – DMS EVA – за лечение и погребение?
- Ако Ви искат пари 100000 евро за лечение, трябва ли да предвидим и 100000 за усложнение и др. подобни?
- Фирмата която я лекува освен печалба, предвидила ли е загуба?
- Като нямаме средства да се платят декларираните разходи от лечебното заведение, това означава ли, че не може да се върне ................. в България.
- Държавата отказа средства за експериментално лечение, поне ще помогне ли една БЪЛГАРКА да се погребе в БЪЛГАРИЯ.
Последен въпрос:
Тази фирма наистина ли е Медицинско, изследователко и т.н. заведение или е поредната перачница на пари, на която моята дъщеря повярва. Кой може да каже – държавни институции, медицински светила, академии на науките или прокуратурата.
Много въпроси за мен като родител, без да съм и наследник – освен в болката.
МНОГО ВЪПРОСИ ИМАМ , НО МАЙ НЯМА КОИ ДА МИ ОТГОВОРИ.
КОИТО ИМА НЯКАКЪВ ОТГОВОР ДА МИ ПИШЕ
boniko
Младши потребител

Re: Ева почина в Банкок но остава заложник на болницата

Мнениеот boniko » 28 Юли 2014, 21:08

няма ли някой с опит в международно право, съвет - какво да се прави! Там има още две българки на лечение, текат дарителски кампании за други, които да заминат! Може бе става въпрос за международни измамници, които продават надежда, а бедните но добри българи събират средства за тях...Моля за помощ и съвет, какво да се прави, как да се действа. Помогнете да си върнем Ева, дъщеря и е на 5 годинки и като порасне ще пита за гроба на майка си!
boniko
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 28 Юли 2014, 23:08

Най-добре е да отидете във Външно министерство. Доколкото разбирам Кевин е син на дъщеря ви, при това положение трябва да ви упълномощи, ако е малолетен да му назначат настойник и т.н., все неща които зависят от посолство, а там май нямаме и затова във Външно трябва да предложат варианти. Доколкото знам там има заклети преводачи на български, което е важно, защото пълномощното се прави първо на тайландски, след това се превежда на български и се заверява в наше посолство или в такова, което ни представлява. На другия край на земята нотариуси са ми заверявали пълномощно на български, удостоверяват, че аз съм го написал, без да ги интересува текста, така се спестява преводача,но не знам как е в Тайланд.
Потърсете и Виктор Меламед, той е или беше почетен консул там, вероятно има познати, които да го ориентират.

В Тайланд има и православни църкви с гробища на Руската и Вселенска патриаршии.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот boniko » 05 Авг 2014, 00:54

Никой няма право да задържа тялото на починал пациент, попаднал в измамна схема на международни мошеници, посрещнати с овации и подкрепени от представители на държавата - зам.министър, фондации, медии! Ако имаме държава, трябва да се намеси, ако сме българи, трябва да настояваме! Ева Иванова почина на 20.07.2014 и тялото и още е там в Банкок, Тайланд!
boniko
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ