начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Бавене над 6 месеца на обжалване на постановление за спиране

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бавене над 6 месеца на обжалване на постановление за спиране

Мнениеот narodn » 24 Окт 2014, 02:34

Здравейте,

Преди всичко, не съм юрист но все си мисля, че като гражданин се справям и без адвокат до момента.

Чрез СРП до СРС - обжалвах постановление за спиране на наказателно производство.
Вече 6ти месец СРП "чака" папката с делото да и бъде върната обратно от СГП. Съответно не я внася 6ти месец в СРС...
Аз лично това не го намирам за нормално и реших да ви питам вас нормално ли е...?

Има ли срок СРП да внесе жалбата ми в СРС? (До колкото разбрах такъв срок няма по НПК, но имат ли вътрешни наредби)

Основен мой въпрос е - след като СРП не внася в СРС жалбата ми вече 6ти месец, нормално ли е аз директно да обжалвам постановлението в СРС и да приложа номера който получих от СРП преди 6 месеца?

И примерно да уточня пред СРС, че съм внесъл документ със същото съдържание до тях, но чрез СРП които се бавят половин година?

Аз чисто и просто спазих стандартните процедури (които не са задължителни) и обжалвах постановлението за спиране на наказателното производство пред СРС, чрез СРП (което май беше грешка).

Всеки път като отида и питам в СРП какво става с въпросното обжалване те казват, че папката е още в незнам си какъв отдел на СГП и я чакат... Да но те я чакат 6 месеца... а двете сгради са на 10 минути път пеша...

Да внеса ли директно възражението/жалбата ми срещу постановлението за спиране на производството директно в СРС и да приложа номера на същото възражение което внесох в СРП преди 6 месеца, като тогава спазих 7 дневния срок?

Много ще съм ви благодарен ако дадете малко акъл какво да направя...
narodn
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ