начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Заповед по чл.410 от ГПК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Заповед по чл.410 от ГПК

Мнениеот guest1 » 29 Апр 2025, 22:18

bozyo написа:авторката го е написала, но вие не го отразявате в коментарите си

Това е смешно, защото
Авторката е жена, която е създател на литературно, музикално, художествено или друго произведение. Тя е тази, която е автор на дадено произведение, като например книга, статия, композиция, картина и т.

nelly_domi написа:Здравейте, наемател съм на помещение собственост на ИА "Военни, клубове и военно-почивно дело" повече от 10 години. Последният договор сме сключили през 2023г. като клаузите са непроменени спрямо предишните.

Такова, че съдържанието на договора не е променяно 10 години, не означава - че се претендира за неустойки за целия период!
Регулярни плащания са с давност 3 години!
Последна промяна guest1 на 30 Апр 2025, 11:12, променена общо 1 път
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот bozyo » 30 Апр 2025, 08:32

guest1 написа:Такова, че съдържанието на договора неделя променяно 10 години...

такова, или това? неделя променяно, или не е променяно? когато телефоните се опитват да се правят на по-умни от стопанина си, най-често е като се стремят да показват последния по-глупав. също като при хората - който разчита на ненадеждни служители, после им сърба попарата.

това, че съдържанието на договора не е променяно повече от 10 години, означава, че още при първото забавяне е имало основание за начисляване на наказателни проценти. дали е било преди 10 години, или по-късно, няма значение. защото някой не си е свършил добросъвестно работата и не е претендирал дължимите неустойки, у наемателя се е създало трайното впечатление, че забавянето е право и е правилно, а плащането в срок не е задължение.
nelly_domi написа:Защото те ми пускат фактура за наема всеки месец, питам се не можеше ли във следващата фактура да си включат и неустойката примерно?

другото за претендираното не се спори по казуса. или както се казва в селските форуми - сам си го измислихте, сам си го оборихте.
bozyo
Потребител

Мнениеот nelly_domi » 01 Май 2025, 09:12

Благодаря на всички, които се включиха. В някои моменти си помислих, че съм се объркала и съм пуснала тема в Бг мама. Честит празник!
nelly_domi
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 01 Май 2025, 12:09

nelly_domi написа:Благодаря на всички, които се включиха. В някои моменти си помислих, че съм се объркала и съм пуснала тема в Бг мама. Честит празник!

Не разбирам - какво сте очаквала. Без значение в кой форум пишете - това е само форум. Ще получите само съвети - не решения.
Факта, че различни съдии отсъждат различно - би трябвало да ви говори нещо!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Предишна

Назад към Взаимопомощ