начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

[СПЕШНО]Упълномощаване на физическо лице от чужденец.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

[СПЕШНО]Упълномощаване на физическо лице от чужденец.

Мнениеот bonev911 » 19 Май 2013, 16:02

Здравейте! Имам следният проблем. Физическо лице- австралиец е закупил имот, който вече е съборен и ще предстои застрояване на нова постройка. Преди няколко години, когато е регистрирал фирмата си е упълномощил две "адвокатки" с клауза за преупълномощаване на трети лица. Въпросът е там, че те отказват да направят пълномощно. Австралиеца им е пратил имейл в който точно и ясно им казва какво да направят, те не желаят. В случаят, австралиеца иска да направи управител физическо лице с българско гражданство за да може да му движи нещата пред съответните органи ( агенция по вписвания- трябва да се регистрира по ЗДДС фирмата, Енерго, ВиК, общински архитект и т.н.) за да може да се извадят съответните разрешителни, да се сключат договор със строителна фирма, да се назначи счетоводител и да започне да се действа. Въпросният господин няма възможност да лети до България. Въпросите ми са следните: Как може австралиеца да направи пълномощно или да назначи въпросният българин за управител и как може да се направи пълномощното на тези "адвокатки" невалидно. Знам, че има опция да отиде в консулството, но човекът е много зает и не се знае дали ще има време да пътува до там. Опция да се направи от австралийски нотариус, след което да го прати по пощата, да се мине през легализиран превод и след това през нотариална заверка при български такъв?
П.П Последните няколко изречения са просто размишляване на глас, може да бъркам.
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ, СПЕШНО Е !!!
Благодаря ви предварително
Поздрави,
Димитър
bonev911
Нов потребител

Re: [СПЕШНО]Упълномощаване на физическо лице от чужденец.

Мнениеот mucca » 21 Май 2013, 22:14

Със консул е най-лесно. Не знам дали не може да упълномощи друг човей който да свърши работата в консулството вместо него.
SEO услуги от Талов
mucca
Нов потребител

Re: [СПЕШНО]Упълномощаване на физическо лице от чужденец.

Мнениеот bonysita » 31 Май 2013, 14:36

Здравейте, при мен проблема е подобен. Собственика на фирмата е чужденец и е назначил управител - българин. Тъй като този управител май е вършел неща за които собственика не е знаел и не му е давал разрешение, собственика решава да го смени. Назначава нов управител, но старият управител не иска да предаде документите на фирмата (договори, счетоводни документи за годините назад) на новият управител. Може ли да ме посъветвате в този случай как може да се процедира за да се получат документите и в кой закон да се поровя и почета ?
Благодаря предварително!
bonysita
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ