Случаят е следния: на 10.03.2013г., излизайки от вътрешна квартална улица в София, изгубих за момент контрол върху управлението на автомобила, с който се придвижвах. В следствие на това ударих левият преден калник на една паркирана кола и закачих леко един мотопед движещ се пред мен. Извикахме КАТ и “Бърза помощ", въпреки че нямаше пострадали /всичко това се случи със скорост от 5км./ч./. От КАТ направиха подробен протокол за щетите на потърпевшите страни в тяхно присъствие и под тяхно давление и съответно ми написаха акт за "загуба на контрол". Описът на щетите от едната страна /паркираната кола/ надвишаваше реалният им размер, но аз не направих коментар. Същата страна се опита предварително да ме убеди да не викаме КАТ, а да им платя определена сума пари /около 300лв./. Естествено аз отказах, т.к. имам платена застраховка “Гражданска отговорност" и тя покрива подобни щети.
Днес случайно срещнах отново тези хора и се оказа, че от “Гражданска отговорност" са им изплатили вече 705 лв., които надвишават според мен многократно нанесените им щети, но въпреки това те пак си позволиха да ми поискат 300 лв. и дори ме заплашиха, че ако не ги платя ще заведат дело срещу мен. Проблемът не е в парите, а в начина, по който се опитват да ги измъкнат от мен, защото той започва да прилича вече на изнудване.
Въпросът ми е: Мога ли да повдигна дело за изнудване при тези обстоятелства?
- Дата и час: 15 Фев 2025, 14:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изнудване след "ПТП"
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: изнудване след "ПТП"
Не категорично няма основание да се говори за изнудване.
"Ако не ми платиш доброволно 300 лв. , защото смятам че ми дължиш , ще те съдя" не е заплаха по смисъла на НК.
Ти може да му отговориш ами съди ме де , ще ми платиш разноските накрая и готово.![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
"Ако не ми платиш доброволно 300 лв. , защото смятам че ми дължиш , ще те съдя" не е заплаха по смисъла на НК.
Ти може да му отговориш ами съди ме де , ще ми платиш разноските накрая и готово.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- REVOLUTION
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|